Met deze 8 tips kom je zo in de kerstsfeer! 🎄

kerstsfeer

Slaan de donkere, koude dagen toe? Heb je eigenlijk niet zo’n zin in de feestdagen? Begrijpelijk! We weten dat de drukte en stress van december de maand niet veel gezelliger maken, dus wij hebben tips om hier mee om te gaan en tóch helemaal in de kerstsfeer te komen.

1. Het begint bij acceptatie

Acceptatie klinkt wat suf, maar accepteer de maand december voor zoals die is. Leg je erbij neer hoe de feestdagen gaan lopen, want je kunt waarschijnlijk uit ervaring spreken dat deze niet altijd zo gaan als gedacht. Dus waarom zou je er eindeloos over stressen? Het geeft meer rust om je energie te wijden aan dingen die er toe doen, zoals samen zijn met je partner, vrienden en familie.

2. Creëer de kerstsfeer om je heen

Zet extra vroeg de kerstboom op dit jaar en haal alle versieringen uit de kast. Versier je huis, maak het extra gezellig en steek als beloning feestelijke geurkaarsen aan. Ga vervolgens lekker op de bank hangen, zet kerstmuziek aan of houd juist een kerstfilm-marathon met popcorn en een warme drank naar keuze!

3. Plan een romantische date

Plan juist in december een romantische date! Doe iets wat jullie beiden helpt om tot rust te komen. Ga bijvoorbeeld schaatsen, maak een stadswandeling waar je de leukste koffietentjes bij langs gaat of ga lekker uiteten. Als jullie liever binnen blijven, ga dan samen koken! Maak jullie favoriete maaltijden en snacks en kijk dan een filmpje op de bank of speel spelletjes. Extra ontspannen en samen opwarmen? Masseer elkaar met massagekaarsen.

4. Bak zelf lekkernijen

Bak zelf koekjes of andere lekkernijen! Ten eerste: je huis ruikt heerlijk na de tijd. En als je je oven nog even open laat staan om af te koelen, profiteer je van zowel de geur als de warmte die die nog afgeeft. Je kan natuurlijk ook extra voor familie en vrienden maken. Verpak het in een leuk zakje of een doosje en ga er lekker op uit! Bezoek je vrienden en familie en klets lekker bij onder het  genot van jouw heerlijke lekkernijen bij de koffie. Waarom je dit zou doen? Het geeft ons een goed gevoel als we geliefden iets geven en zij vinden het juist super fijn om iets te krijgen. Win-win situatie!

5. Begin op tijd met inkopen

Heb je een lijst aan cadeaus die je moet halen? Begin op tijd met inkopen doen! Postbezorgers krijgen het naarmate de maand verstrijkt steeds drukker, dus als je moet bestellen kun je dat beter twee weken van te voren doen. Dan ben je er zeker van dat alles op tijd binnen is. Ga je de stad in? Doe dit dan niet op het laatste moment tijdens de drukke koopavonden en chaotische weekenden. Plan een avond of weekend en doe dan al je aankopen. Zo creëer je rust voor jezelf en hoef je niet halsoverkop last minute nog de deur uit.

kerstsfeer

6. Maak je to do lijst niet te lang

Probeer je to do lijst zo klein mogelijk te houden en plan je weken niet zodanig vol dat je geen adem meer kunt halen. Het komt eigenlijk op het volgende neer: leer nee zeggen. Niet alles in december heeft prioriteit. Er zijn vast genoeg afspraken die naar het nieuwe jaar verschoven kunnen worden. Zo heb je ook nog leuke dingen staan voor januari!

7. Marie Kondo je huis

Wordt kerst bij jou gevierd dit jaar en weet je niet waar je moet beginnen met opruimen en schoonmaken? Nou, bij de ruimtes waar je gasten vooral zullen zijn! Dus als het nodig is, ruim dan je keuken, woonkamer en hal op. Blijven je gasten ook slapen? Dan zou je de logeerkamer nog onder handen kunnen nemen.

8. Maak een budget

Als het altijd puzzelen is met geld in december, maak dan een budget en houd je hier aan. Jezelf onderhouden gaat natuurlijk voor, dus je vaste lasten en boodschappen hebben altijd prioriteit. Als al je maandelijkse kosten van je inkomen af zijn gehaald, dan kun je kijken wat je nog over hebt voor de feestdagen. Ons advies? Vergeet jezelf ook niet in dit budget. Het is makkelijk om anderen voorrang te geven, maar jij bent net zo belangrijk! Koop voor jezelf ook een cadeautje, zoals een nieuw lingeriesetje.

Hoe kom jij in de kerstsfeer? 🎀

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.