Energie besparen deze winter? Dit zijn 5 cozy tips!

energie besparen

Baby, it’s cold outside… én inside, want in deze tijden zetten we toch minder snel de verwarming aan. Energie besparen is top of mind en we zoeken naar andere oplossingen om onszelf op te warmen. Om jou hierbij een handje te helpen, hebben we 5 tips verzameld, van praktisch tot romantisch en soms zelfs spannend!

1. Creëer een warme sfeer

Je wilt niet alleen de temperatuur omhoog gooien in huis, maar je wilt natuurlijk ook een warme sfeer. Doe je ramen en deuren dicht en verwarm alleen de plek waar je op dat moment bent. Als je een oven hebt en hier regelmatig gebruik van maakt: laat deze naderhand open staan, zodat de warme lucht kan helpen bij het verwarmen van de ruimte. Plus, als er een appeltaart in heeft gestaan, ruikt het overheerlijk.

Maar nu klinkt dit nog best donker en kil. Hoe maken we het sfeervol? Steek kaarsjes aan! Zorg er wel voor dat ze overal brandveilig staan, maar met genoeg kaarsjes creëer je zo een warme sfeer. Je zou ook kunnen kijken naar sfeerverlichting met led lampjes. Deze zijn een stuk zuiniger dan niet-led varianten. Leg wat warme dekens op de bank neer en je kunt zo warm en knus relaxen én energie besparen.

2. Hete drankjes en romantische date nights

Het is allemaal duur genoeg, dus kies ervoor om een self-care avondje of een romantische date night te organiseren. Kook een warme maaltijd, zoals een stoofpot of zelfgemaakte soep en maak als toetje heerlijke, warme chocolademelk of een chai latte. Hoewel alcohol je kort een warm gevoel geeft, werkt het juist averechts als je warm wilt blijven (vooral als je naar buiten gaat). Alcohol laat je warm voelen, maar in de tussentijd ontneemt het warmte van je organen.

Kruip na het eten met warme thee en dekens op de bank. Kleed je warm aan (het liefst met meerdere laagjes) en als je met je partner bent, profiteer dan van elkaars warmte door te knuffelen. Zet een film of serie op en je hebt gegarandeerd een warme, romantische avond.

3. Sensuele massages

Een lange dag achter de rug? Ga samen met je partner op avontuur door elkaar sensueel te masseren. Massages zijn heerlijk en werken superontspannend voor de spieren. Maar je kunt ook nog voor dat beetje extra gaan met verwarmende producten, zoals verwarmende massage olie en glijmiddelen. Dan zijn jullie zo weer opgewarmd!

 

4. Blijf in beweging

Het is belangrijk om in beweging te blijven, want zo blijf je ook langer en beter warm! Maar we hebben niet altijd zin om naar buiten te gaan voor een wandeling, een bezoek aan de sportschool of een lange fietstocht. Kruip alleen of met je partner onder de lakens en blijf op een sexy manier in beweging. Neem alle tijd die je nodig hebt voor jullie gezamenlijke- of jouw solo-sessie, want het duurt nu een stuk langer voordat je oververhit raakt! En als je een partner hebt, kunnen jullie na de tijd naakt knuffelen onder de dekens om de warmte vast te houden.

5. Warme kleding

We hebben nog een tip om snel op te warmen in bed als de lichten uitgaan, als je begrijpt wat we bedoelen. Kleed je aan in plaats van uit! Nee, niet je oversized hoodie (al is dat ook een heerlijke, warme optie), maar juist je sokken of kousen! Wist je dat vrouwen een grotere kans hebben om een hoogtepunt te bereiken met warme voeten? Warmte staat namelijk gelijk aan een veilig gevoel, wat superbelangrijk is tijdens seks. Of het nu wollen sokken of sexy hold-up kousen zijn, het wordt een warme, romantische avond.

 

Hoe warmen jullie elkaar op tijdens de donkere dagen? Laat een reactie achter!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.