All I Need is… een eigen boudoir fotoshoot

boudoir fotoshoot

All I Need for Christmas is… lingerie. Want lingerie is tenslotte de grondlegger van jouw zelfvertrouwen! In onze nieuwe feestelijke campagne hebben wij alles uit de kast getrokken om onze mooiste lingeriesetjes in de spotlight te zetten, maar ook jij verdient het om in de spotlight gezet te worden. Dus, waarom niet je eigen boudoir fotoshoot organiseren om jezelf een liefdevolle zelfvertrouwen boost te geven (en je nieuwe lingerie te showen)?

Wat is een boudoir fotoshoot?

Boudoir fotografie is een vorm van professionele fotografie die heel intiem is en jouw lichaam van de mooiste kant laat zien. Tijdens zo’n fotoshoot word je meestal in sexy lingerie en sensuele poses gefotografeerd. Vaak zijn het ook geen professionele modellen, maar alledaagse vrouwen (of mannen) die dit doen. Het is een manier om een andere kant van jezelf te ontdekken.

Waarom zou je een boudoir fotoshoot doen?

Je vraagt je inderdaad misschien af: waarom zou ik een boudoir fotoshoot doen? Is het wel voor mij? Ja! Er zijn genoeg redenen om het een keer uit te proberen, maar het allerbelangrijkste is de reden waarom jij het zou willen doen. Wil jij een kant van jezelf onthullen waarvan je niet wist die je hebt? Wil je een boost voor je zelfvertrouwen? Of wil je juist je partner verrassen met deze pikante, maar elegante foto’s? Wat de reden ook is, het voelt ontzettend goed om jezelf bloot te geven en je sensualiteit en sexiness te ownen.

Hoe ga je thuis aan de slag?

Hoewel zo’n boudoirshoot vaak door een professional wordt gedaan, kun je dit ook prima voor jezelf doen! De camera’s op smartphones hebben tegenwoordig zo’n goede kwaliteit dat niks aan de verbeelding wordt overgelaten met pixelachtige kwaliteit.

Wat heb je nodig?

In principe heb je niet heel veel nodig. Je smartphone met eventueel een telefoonhouder, maar je kunt deze ook prima ergens tegenaan zetten of tussen twee boeken klemmen. Zoek een plek uit in huis waar jij je comfortabel voelt en maak gebruik van wat je al hebt! Een stoel, bank, bed en spiegels heb je waarschijnlijk al in huis. Dit zijn prima atributen om mee te poseren!

Als laatste kun je er voor kiezen om de shoot in lingerie te doen, maar boudoir wordt ook wel naakt gedaan. Maar het is natuurlijk wel een heel leuk excuus om een nieuw sexy setje aan te schaffen.

De beste belichting tips

Spelen met licht dat je hebt, kan voor prachtige foto’s zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het licht van een ondergaande zon dat door je lamellen heen schijnt. Dit creëert patronen op je lichaam die sensueel uit kunnen pakken. Natuurlijk licht bij een fotoshoot werkt het beste. Er zijn tegenwoordig genoeg apps waar je de foto’s eventueel nog mee kunt editen (en hier zijn tientallen tutorials voor).

boudoir fotoshoot

Hoe poseer je?

Je bent klaar om te poseren, maar… hoe doe je dat eigenlijk? Het is belangrijk dat je je lichaam gebruikt om hoeken en lijnen te creëren, zodat je niet ‘plat’ overkomt.

Holle rug

Als je bijvoorbeeld op je rug ligt, trek dan je benen naar je toe met slechts je tenen op de grond en hou je benen op verschillende lengtes. Hol je onderrug en strek je armen boven je hoofd.

Sexy seat

Wat ook altijd goed werkt is de pose waarbij jij je een stoel zit. Kies een stoel met dichte rugleuning, neem naakt plaats met je benen aan weerzijden van de stoel met je gezicht richting de camera. Spreid je benen en leg je handen in je nek of op je hoofd. Doordat de stoel je intieme delen bedekt zie je niks, maar je pose laat niks aan de verbeelding over! Je kan ook voor een krukje kiezen en juist met je rug naar de camera zitten, met je benen in dezelfde gespreide positie.

Sexy S

Onze derde pose is ook altijd gegarandeerd een succes. Je gaat op je buik liggen en tilt je billen op van de grond. Dit doe je door je rug te hollen en je knieën wat onder je te schuiven. Wijs met je onderbenen in de lucht en strek je tenen. Zo creëer je een super sensuele S vorm met je lichaam en benadruk je al je mooie vrouwelijke vormen!

Handen boven de lakens

Geef je handen altijd een bewuste plek. Als je je nog niet comfortabel voelt, gebruik je handen dan om lichaamsdelen sensueel te bedekken.

Waar zou je allemaal kunnen poseren?

Denk bijvoorbeeld aan tegen een muur, op de grond, voor de spiegel, op bed (en maak gebruik van je mooiste dekbedovertrek!) of met een bank of stoel. Hier heb je niks extra’s voor nodig. Probeer poses uit, maak foto’s en video’s van jezelf en ontdek jouw sensuele kanten.

Lingerie om verliefd op te worden

Als je nog inspiratie zoekt voor je boudoir fotoshoot, dan hebben wij prachtige lingeriesetjes die deze maand in de spotlight worden gezet.

Heb jij wel eens een boudoir fotoshoot gedaan? Deel je ervaring met ons in de comments!

Respond or ask a question

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

2 comments

Ilonatesthet
november 29, 2022 6:58 pm

Mooie tips, ik heb pas een boudoir shoot gedaan en het was echt super! Zou het zo weer doen, je gaat jezelf echt op een andere manier bekijken

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Joy
november 30, 2022 7:15 am

Hi Ilona,

Wat leuk dat je een boudoir shoot hebt gedaan!
Heel mooi om te horen dat het een goede ervaring was. 🙂

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.