Lingerie: feiten & fabels blootgelegd!

lingerie

Lingerie, er is zoveel over gezegd en geschreven. Maar wat is er nu waar en wat is klinkklare onzin? Wel zo handig om te weten als je het juiste advies wil opvolgen! Daarom gaan we in dit artikel in op een aantal van de uitspraken die je misschien wel voorbij hebt horen komen en bepalen we: is dit feit of fabel?


Uitspraak 1: Wanneer je een te kleine bh draagt, heb je een natuurlijk push-up effect

Fabel! Buiten het feit dat het niet comfortabel zit, is het ook nog eens slecht voor je borsten en borstweefsel. Een te kleine BH biedt niet voldoende ondersteuning aan je borsten. Daarbij geeft het geen push-up effect omdat de borsten overal “uitgeduwd” worden. Dus ook aan de zijkanten en zelfs ónder de BH. Wil je een graag een cupmaatje groter? Koop dan een push-up bh, daar is deze voor bedoeld!

Uitspraak 2: Bij iedere nieuwe bh aankoop moet je je maat laten opmeten.

Feit! Hoe vervelend het ook is, het is absoluut raadzaam om iedere keer wanneer je een nieuwe beha koopt, je je omvang en je cupmaat op te laten meten. Je borsten veranderen gedurende je leven nogal. En een BH doet pas wat hij belooft als je de juiste (cup)maat draagt. Je borsten op laten meten doe je het beste zonder beha. Maar vind je dit ongemakkelijk, dan kun je dit ook laten doen bij het dragen van een beugel- of voorgevormde bh. Dus niet wanneer je een push-up BH draagt.

Uitspraak 3: Je wast je bh het beste met de hand, niet in een wasmachine

Feit! Een BH is vaak gemaakt van delicate materialen zoals kant, satijn, strikjes… In een wasmachine gaat het er toch wat ruiger aan toe, waar deze delicate stofjes niet zo goed tegen kunnen. Maar voor je wasmachine is het wassen van een BH met beugels ook niet aan te bevelen. Wanneer de beugel er onverhoopt uitschiet, kan deze onherstelbare schade aanrichten aan je wasmachine. Dus was het liever in een sopje met een klein beetje babyshampoo of wasmiddel voor fijne was! Na het wassen droog je je BH het beste liggend. Corrigeer ook de cups door ze voorzichtig met de hand weer in vorm te trekken.

Uitspraak 4: Vrouwen met kleine borsten hebben geen bh nodig

Fabel! Borsten, groot of klein, moeten goed ondersteund worden. Dus ook dames met een kleine cupmaat doen er verstandig aan om een BH te dragen vanwege gezondheidsredenen.

Uitspraak 5: Vrouwen zijn dé trendsetter geweest als het gaat om ondergoed

Fabel! Helaas dames, de titel van trendsetter gaat toch echt naar de heren. Mannen droegen al ondergoed in de 17e eeuw. De dames volgden deze trend pas in de 19e eeuw. Ook een leuk weetje: de eerste BH is in 1907 uitgevonden door Mary Phelps Jacob en haar Franse dienstmeisje. Mary had een ontzettende hekel aan het korset dat je lijf zo insnoerde dat ademhalen ontzettend lastig maakte. De eerste BH was niet echt een BH te noemen; het waren 2 zakdoeken en smalle linten.

lingerie

Uitspraak 6: Onder witte kleding kun je het beste rode lingerie dragen

Feit! Rode lingerie onder witte kleding schijnt het minste door. Hoe dit kan? Een rode tint komt dichterbij je huidskleur dan bijvoorbeeld wit. Nu is dit wel even wat zoekwerk naar de beste tint rood, hoor. Soms is rood toch te fel en ben je beter af met rosé kleurige tint. Leuke bijkomstigheid: mannen hebben een zwak voor rode lingerie. Ze vinden het spannend, een tikkeltje stout en toch stijlvol. Samen met zwarte lingerie wordt rode lingerie het meest favoriet gevonden bij mannen.

Uitspraak 7: Ook ’s nachts kun je het beste een bh dragen.

Feit… of toch fabel? Helaas hebben we hier geen eenduidig antwoord op. America’s Next Top Model Tyra Banks zweert bij het ’s nachts dragen van een beha. Ook het sekssymbool Marilyn Monroe verkondigde dat ze haar pronte borsten te danken had aan het feit dat ze altijd, ook ’s nachts dus, een bh droeg. Maar volgens wetenschappers is dit dus echt niet waar! Je borsten blijven niet steviger als je ook ’s nachts een BH draagt, dat is een fabel.

Toch zijn er ook wetenschappers en dokters die het advies geven om bij een cupmaat C of groter wel ’s nachts een BH te dragen. Volgens hen hebben zwaardere borsten altijd ondersteuning nodig. Dus ook tijdens slaap! Daarnaast zou het rimpels op je decolleté voorkomen, of in ieder geval tegengaan. Simpelweg omdat je borsten op hun plek gehouden worden.

Maar er is óók een merendeel wetenschappers dat beweert dat het dragen van een BH in je slaap een absolute NO GO is. De redenen zijn:

  • Doordat je in je slaapt veel draait, kan de BH striemen achterlaten op je huid. Je BH kan druk op je uitoefenen en zelfs bloedtoevoer afknellen.
  • De beugel kan makkelijker breken doordat je er veel op ligt en er te veel druk op komt… met alle pijnlijke gevolgen van dien.
  • Lymfeklieren moeten kunnen “ademen”, om zo de afvalstoffen uit je lichaam uit te kunnen scheiden. Het dragen van een bh werkt dit tegen.

Ons advies…

Doe waar je je goed bij voelt en wat het meest comfortabel is! Heb je grotere borsten en is het pijnlijk wanneer je op je borsten ligt? Dan kan het ’s nachts dragen van een beha helpen. Kies dan wel voor een comfortabel materiaal dat je borsten laat ademen. Met voorkeur een BH zonder beugel.

Wil je juist wel een beugel? Controleer de beugel dan af en toe op kans op breken en dat hij niet uit de voering schiet. Want het laatste dat je wil, is een beugel die midden in de nacht losspringt… au! Een feit is wel dat de beugel onder het liggen meer lijdt dan normaal.


Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.