Zo moet je anaal vingeren!

anaal vingeren

Lijkt het jullie spannend om anaal vingeren uit te proberen? Anaal vingeren is namelijk de eerste stap richting anale seks en is daarom ook zeker het proberen waard. Waarschijnlijk zal het ook niet van de eerste keer lukken omdat de kringspier zich van nature samentrekt. Maar met geduld, oefening en goede communicatie zal dit steeds beter gaan! Christine le Duc geeft jullie extra tips om de eerste ervaringen veel fijner te maken.

Lees ook: “Tips voor de eerste keer anale seks

Taboe op anaal vingeren: weg ermee!

Helaas is het nog steeds zo dat veel mensen het moeilijk vinden om open over anale seks, en dus ook over anaal vingeren, te praten. Hierdoor zijn er een aantal misvattingen over anaal vingeren, die we graag de lucht uit helpen.

Anaal vingeren is niet vies

Natuurlijk wordt je ontlasting afgevoerd via de anus, maar dat betekent niet dat anale seks of kont vingeren per definitie vies is. Wel is het belangrijk om hygiënisch te werk te gaan, omdat er in de anus meer bacteriën voorkomen dan in de vagina. Voorkom infecties door een goede hygiëne, bijvoorbeeld door jezelf vooraf te reinigen met een anaal douche.

Het hoort geen pijn te doen

Veel mensen zijn bang dat anale seks pijn doet, wat hen tegenhoudt om anaal vingeren uit te proberen. Zonde, want het kan juist zo fijn zijn! Wanneer je het goed aanpakt en je goed naar elkaar luistert zal anaal vingeren zeker geen pijn doen.

Anaal vingeren is voor iedereen

Voorheen werd anale seks nog wel eens gelinkt aan homoseksualiteit, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn! Zowel mannen als vrouwen kunnen genieten van anaal vingeren doordat de anus veel zenuwuiteinden bevat. Wel is het zo dat mannen door de anus te vingeren ook hun prostaat kunnen stimuleren, wat erg fijn kan zijn. 

Vijf tips voor anaal vingeren

Nu we alle misvattingen hebben kunnen ophelderen, leggen we graag uit hoe je anaal kunt vingeren. Met deze 5 tips moet anus vingeren ook voor jou zeker een fijne ervaring worden!

1. Bereid je voor op anaal vingeren

Net als bij vaginaal vingeren is het ook bij anaal vingeren belangrijk om je vooraf goed voor te bereiden. Dat helpt ongemakken wanneer de vinger in de anus inbrengt voorkomen.

Lees ook: “Alles over vingeren

Knip je nagels

De anus is een erg gevoelige zone. Te lange nagels kunnen scherp aanvoelen of zelfs wondjes veroorzaken. Dan wordt anaal vingeren als nog een pijnlijke ervaring. Knip je nagels vooraf kort om dit te voorkomen.

Zorg dat je vingers voldoende nat zijn

In opgewonden toestand maakt de vagina vocht aan. Bij de anus is dat niet het geval. Des te belangrijker om ervoor te zorgen dat je je vingers nat maakt voordat je vingers in de anus inbrengt. Spuug zal in dit geval zeker niet voldoende zijn, omdat dit te snel opdroogt. Gebruik dus altijd een glijmiddel bij het anus vingeren. Het beste kun je een speciaal anaal glijmiddel gebruiken. Deze bevatten vaak stofjes die de kringspier helpen te ontspannen, waardoor je je vinger nog soepeler kunt inbrengen.

Lees ook: “Glijmiddel gebruiken is hartstikke normaal

2. Begin met een voorspel

Anaal vingeren kan best spannend zijn, dus is het belangrijk dat je je op je gemak voelt. Dat geldt voor anaal masturberen, maar ook voor anaal vingeren van je (bed)partner. Geef elkaar een sensuele massage, streel het lichaam en zoen elkaar. Focus vooral nog niet op dat ene gaatje, maar ga op in het moment. Wanneer je opgewonden bent kun je wat meer naar beneden bewegen. Streel of masseer de billen en beweeg langzaam richting de anus. Maak alvast een draaiende beweging rondom de anus, zodat je alvast kunt wennen.

3. Stimuleer de anus (en prostaat)

Als je kringspier ontspannen is en je voldoende glijmiddel op je anus en vingers hebt aangebracht, kun je voorzichtig proberen met je vinger in de anus te gaan. Zodra je eenmaal de kringspier voorbij bent, zul je merken dat het gemakkelijker wordt om de vinger verder naar binnen te brengen. Daarna kun je eventueel een tweede vinger inbrengen, wanneer je merkt dat je sluitspier ontspannen genoeg is. Let altijd goed op de lichaamstaal van je partner! Je zult vanzelf aan hem of haar kunnen aflezen wat hij of zij fijn vindt.

Tip voor anaal vingeren bij mannen

Zowel bij mannen als bij vrouwen heeft de anus veel zenuwuiteinden die voor een heerlijk orgasme kunnen zorgen, maar wist je dat via de anus ook de prostaat van de man gestimuleerd kan worden? Er zijn zelfs speciale prostaat stimulators die je via de anus kunt inbrengen om dit plekje te stimuleren. De prostaat is namelijk erg gevoelig, vergelijkbaar met de G-spot van de vrouw. Daarom wordt de prostaat ook wel de P-spot genoemd! Je vindt deze ongeveer één tot twee vingerkootjes diep aan de kant van de buik. Stimuleer de prostaat bij het anaal vingeren door lichte druk uit te oefenen terwijl je er met de vinger overheen beweegt.

Lees ook: “Het anale orgasme voor hem: P-spot orgasme

4. Anaal klaarkomen

Op een gegeven moment zul je aanvoelen dat jij of je partner anaal gaat klaarkomen. Blijf dan vooral in hetzelfde ritme doorgaan en voorkom dat je bijvoorbeeld plotseling sneller gaat bewegen. Bij anaal klaarkomen trekt de sluitspier samen. Zorg ervoor dat je je vinger niet meteen in één beweging uit de anus haalt, want dat kan pijn veroorzaken. Haal je vinger na het orgasme rustig uit de anus.

Lees ook: “Anaal orgasme voor haar

5. Hoe pak je nazorg aan?

Laat jezelf of je partner na het vingeren even bijkomen. In de tussentijd kun jij je vingers schoonmaken. Wil je na het anaal vingeren nog aan de slag met andere vormen van (solo)seks? Wacht dan echt met het aanraken van de penis of vagina totdat je je handen hebt schoongemaakt, anders kun je bacteriën overbrengen die infecties aan de penis of vagina kunnen veroorzaken.

Met deze tips kun je jouw eerste keer anaal vingeren zeker een fijne ervaring maken! Heb jij al wat meer ervaring met anaal vingeren en ben jij toe aan de volgende stap met anale seks? Dan is misschien een anale toy wel wat voor jou. Veel plezier!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.