Zo maak je elke relatie vrij, veilig en toegewijd (inclusief die met jezelf)

review

“Waren relaties lang geleden vooral bedoeld om te kunnen overleven, in deze tijd zie ik relaties vooral als instrument om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Of dat nu de relatie met jezelf is, met je kinderen, vrienden, je partner of met seksuele partners. Evolutie is een gezelschapsspel”, zegt psycholoog en Vallei-coach Bianca Vugts. Hoe kom je nou van een relatie om te overleven naar een relatie om te groeien?

Jezelf seksueel ontwikkelen

In je werk, in je gezin, als vriend(in), als partner: je bent vele versies van jezelf. In al die rollen kun je stukken van jezelf ontwikkelen. Dat vinden we heel normaal, maar ook seksueel kun je verschillende kanten van jezelf ontplooien. “De liefde kun je op heel veel manieren beleven. Met twee partners tot de dood hen scheidt, serieel monogaam, maar ook in een open relatie. We kennen inmiddels allerlei niet-traditionele relatievormen, zoals non-monogamie, ook wel bekend als polyamorie”, vertelt Bianca.

Open dialoog

Zonder meteen een pleidooi voor een open relatie te houden, is Bianca wel een groot voorstander van een open dialoog. “Als je behoefte hebt aan meerdere seksuele relaties, dan wordt dat in onze maatschappij nog vaak gezien als slecht of stout. Niet zo raar als je eeuwenlang hebt gehoord dat begeerte of overspel letterlijk doodzondes zijn. Dat maakt non-monogamie tot een onveilig gebied. Maar groeien en jezelf ontplooien kan alleen maar vanuit een gevoel van veiligheid. Door Vallei heb ik geleerd die veiligheid in mezelf te voelen. En van daaruit te delen met anderen. Niet door mezelf halsoverkop ergens in te storten en ook niet door gevoelens te onderdrukken. Er is een derde weg: vrijwillige begrenzing. Liefde, toewijding en bewust navigeren zijn daarin de sleutelwoorden.”

Trouw zijn aan jezelf

“Seksualiteit is wat mij betreft de basis van onze vitaliteit en de motor onder ons bestaan. Een oer-energie, het leven zelf. Hoe je die beleeft, kent vele vormen. Een relatie met meerdere (seksuele) partners kan net zo veilig, onschuldig en toegewijd zijn als een monogame relatie. Misschien soms zelfs nog meer, als je daardoor echt trouw kunt zijn aan je zelf.”

Vrij (en) veilig

Veilig is een woord dat je regelmatig tegenkomt bij Vallei-Orgasme. Want juist in een echt veilige setting kunnen de (zelf)liefde en de seksualiteit vrij stromen. De online training van Vallei-Orgasme helpt je om volledig vrij te worden in wie en wat je bent. En om daarin te blijven groeien. Met alles erop en eraan. Zonder jezelf of een ander te veroordelen. Maar wel met gezonde, vrijwillige zelfbegrenzing. Dus zonder een ander of jezelf te beschadigen. Vrij én veilig dus.

Bekijk het Vallei-webinar

Wil je hier meer over weten? Kijk dan naar het gratis webinar met Bianca en Taotrainer Reinoud Eleveld, de oprichter van Vallei-Orgasme. Na afloop weet je:

  • Waar het taboe op non-monogamie vandaan komt in onze maatschappij.
  • Wat het verschil is tussen seksuele drang en dwang en waarom iedereen dat verschil zou moeten kennen.
  • Hoe de Vallei-training (die is er voor mannen en vrouwen) je kan helpen al je relaties zo vrij en veilig mogelijk te maken.
  • En meer.

Over Vallei

Vallei bouwt aan een seksuele wereld waarin we onze zonen en dochters willen laten opgroeien. Vrij én begrensd. Met goede en vooral wijze voorlichting. Het is onze missie om minimaal 30.000 vrouwen en mannen op te leiden in de technieken van seksuele transformatie. Via cursussen, lezingen en workshops die Vallei-coaches in heel Nederland en Vlaanderen organiseren. Met het trainen van de Vallei-technieken (mannen en vrouwen) leer je je eigen seksuele kracht kennen en sturen, waardoor je meer energie krijgt, je dieper in je eigen lijf en gevoel komt, je veiliger wordt voor jezelf en anderen. En: waardoor je orgastischer wordt.

Respond or ask a question

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.