“Welke bh past bij mijn type borsten?”

soorten bh's

Alle borsten zijn uniek; geen paar is hetzelfde. Ook jouw borsten zijn waarschijnlijk niet compleet identiek en daar is niks mis mee! Wel maakt dit het soms wat lastiger om een bh te vinden die perfect bij jouw vorm past. Groot, rond, lang, tepels naar voren of opzij… hoe weet je welke vorm je hebt? Wij lichten de zeven meest voorkomende borstvormen uit én vertellen welke bh het best bij jouw type borsten past.


Wat is mijn borstvorm?

Wist je dat niemand een symmetrisch lichaam heeft? Het is dus niet heel verrassend dat jouw borsten hoogstwaarschijnlijk niet gelijk zijn. De vorm van jouw borsten is voor een groot deel genetisch bepaald. Onder normale omstandigheden veranderen ze niet heel snel, maar het kan wel zijn dat ze veranderen tijdens zwangerschap, intensieve workouts (over langere perioden) of grote gewichtstoename of -afname. Sommige vrouwen merken ook een verschil tijdens hun menstruatiecyclus.

De meeste vrouwen herkennen hun eigen borsten in minstens één van onderstaande borstvormen. Het kan heel goed zijn dat jouw borsten net tussen twee vormen in vallen en dat is volkomen normaal! Ons advies is om bij twijfel altijd lingerie te passen om te kijken wat het beste bij jouw soort borsten past.


Bekijk ook: ‘Bh maat berekenen? Zo doe je dat!’


Ronde borsten

In de natuur komen geen perfecte cirkels voor, maar ronde borsten komen best dichtbij! Dit soort borsten kenmerken zich dat ze zowel boven als onder volume hebben, wat vrij gelijkmatig is verdeeld. Dit type borsten zijn erg makkelijk, want ze hebben eigenlijk geen bh nodig om ze vorm te geven.

ronde borsten
zwarte balconette bh

Welke bh past bij ronde borsten?

De balconette geeft de meeste ondersteuning aan de zijkant en accentueert je vormen. Hoewel je elke bh wel kunt dragen met ronde borsten, laat een balconette je bovenlichaam en halslijn prachtig uitkomen. Voor extra wow-effect kun je gaan voor een push-up bh.

Gaat je voorkeur uit naar een meer natuurlijke look, dan kun je ook kijken naar een bralette.

Oost-west borsten

Bij oost-west borsten is er sprake van veel ruimte tussen de borsten. Meer dan bij de zijdelingse borsten, plus ze zijn nog wel stevig. Kenmerkend is dat bij dit type borsten de tepels meer naar de armen wijzen dan naar voren.

oost-west borsten
push up bh

Welke bh past bij oost-west borsten?

Als je graag een decolleté wilt, is dat iets lastiger met oost-west borsten. Maar geen zorgen! Met een mooie plunge of push-up bh breng jij je borsten dichter bij elkaar. Zorg wel voor voldoende steun met bijvoorbeeld een beugel bh.

Asymmetrische borsten

Zoals eerder genoemd heeft geen enkele vrouw gelijke borsten, maar we spreken van asymmetrische borsten als één van jouw borsten duidelijk groter is dan de ander. Dit hoeft geen probleem te zijn, want vaak zit er niet meer dan één cup maat tussen.

asymmetrische borsten
rode balconette bh

Welke bh past bij asymmetrische borsten?

Het is belangrijk dat je beide borsten goed ondersteunt met bijvoorbeeld een beugel bh of een balconette. Ga uit van de grootste borst, zodat deze perfect in de cup past. Daarna kun je met uitneembare pads de andere borst aanvullen.

Zijdelingse borsten

Net als oost-west zit er een grotere ruimte tussen zijdelingse borsten in, maar dit soort borsten hebben iets meer volume en de tepels staan meer naar voren. Ook komen deze borsten vaker voor dan je denkt, maar doordat de bh ze meer naar elkaar toe drukt, valt het vaak niet op.

zijdelingse borsten
rosé push up bh

Welke bh past bij zijdelingse borsten?

De beste soort bh om jouw zijdelingse borsten meer naar elkaar toe te brengen, is toch wel de push-up bh. Ook met ruimte tussen je borsten kun jij zorgen voor een duizelingwekkende decolleté.


Bekijk ook: ‘Een lingerie setje voor elke gelegenheid!’


Klokvormige borsten

Klokvormige borsten (ook wel belvormige borsten) zijn voller aan de onderkant en smaller aan de bovenkant. Zo creëren ze de vorm van een bel! Omdat ze zwaarder aan de onderkant zijn, hebben ze voldoende steun nodig. Het kan lastig zijn om de support die je nodig hebt te vinden én die mooie lift te krijgen.

klokvormige borsten
beugel bh

Welke bh past bij klokvormige borsten?

Om jouw soort borsten te ondersteunen, kun je het beste kijken naar stevige beugel bh’s. Een plunge bh met beugel geeft jouw borsten een mooie lift. Maar als je dit niet wilt, kun je ook kijken naar bh’s die jouw borsten compleet omhullen. Zo voorkom je ook dat je borsten over de rand van de bh komen.

Slanke borsten

Zijn jouw borsten langer dan dat ze breed zijn? Dan spreken we van slanke borsten. Dit soort borsten kunnen in elke maat voorkomen, maar zijn meest voorkomend bij vrouwen met een kleinere cupmaat. Vaak hebben ze een iets vollere onderkant en wijzen de tepels meer naar beneden.

slanke borsten
triangel bh

Welke bh past bij slanke borsten?

Je wilt je slanke borsten ondersteuning bieden, maar niet samendrukken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een triangel bh of bralette gaan. Als je toch die extra push wil, kun je voor een push-up bh gaan.

Druppelvormige borsten

Druppelvormige borsten zijn vergelijkbaar met klokvormige borsten, maar druppelvormige borsten zijn ronder en iets breder aan de onderkant. Zo lijken ze een beetje op waterdruppels! Dit soort borsten hebben over het algemeen weinig moeite met het vinden van de perfecte bh.

druppelvormige borsten
bralette

Welke bh past bij druppelvormige borsten?

Elke bh kan een goede fit zijn voor jouw borsten, dus het de keuze is helemaal aan jou. Een bralette zorgt ervoor dat jij je natuurlijke vorm kan behouden, maar een plunge bh kan zorgen voor extra volume.


Bekijk ook: ‘Zo leer je opnieuw van je lichaam houden’

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.