Van masturberen naar zelfbeminning

masturbatie tips voor mannen

Van heel intens genieten tot een licht en prettig orgastisch gevoel, dat op de achtergrond aanwezig is, bij alles wat je doet: de technieken van Vallei-orgasme geven je toegang tot een natuurlijk vermogen om je seksuele energie te voelen en te sturen. De basis is zelfbeminning.

Het grote verschil met ‘gewoon’ masturberen

Bij zelfbeminning probeer je – anders dan bij masturberen– juist niet tot een piekorgasme te komen. Door jezelf in opwinding te brengen, wek je seksuele energie op. Die transformeer je vervolgens tot pure levenskracht. Vandaar ook wel de naam transformatieseksualiteit. Die seksuele energie is echt enorm sterk. Je kunt er tenslotte een nieuw leven mee maken. Dat noemen we voortplantingsseksualiteit. Maar al die keren dat je dat niet doet, dat nieuwe leven maken, is het zonde om die energie zomaar ongebruikt te laten, toch?

Je mag jezelf liefhebben

Zelfbeminning kun je zien als een meditatieve vorm van masturbatie. Als kers op de taart kun je een Vallei-orgasme ervaren. Maar zelfbeminning is zoveel meer dan dat. Het is jezelf vanuit liefde aanraken. Lief zijn voor jezelf. Veel vrouwen zijn vaak heel erg op de buitenwereld gericht. Daar willen ze alles goed doen. Het gevolg is dat ze vooral heel veel geven. Vallei-orgasme leert je om ook te mogen ontvangen. Om van jezelf te genieten. Dat doe je door naar binnen te gaan, in plaats van (vooral) gericht te zijn op een partner. Je mag jezelf liefhebben. Echt als een cadeau aan jezelf. Pleasure vanuit eigen kracht. Zonder schaamte.

De ultieme vorm van ‘selfcare’

Eigenlijk gaat het er vooral om dat je goed voor jezelf leert zorgen. Jouw lichaam is de enige plek waarin je je hele leven ‘woont’. In je eigen huis weet je na een tijdje elk plekje en (licht)knopje te vinden. Met de Vallei-technieken kun je ook je eigen lichaam van binnen en buiten helemaal leren kennen. Je leeft niet meer vooral ‘op zolder’, in je hoofd, maar in je hele lichaam. Met een sterke verbinding tussen hoofd, hart en bekken. Zoals je je huis schoonhoudt en mooi maakt, zo verzorg je met de Vallei-technieken jouw lijf van binnenuit. Zelfbeminning is eigenlijk de ultieme vorm van ‘selfcare’.

Gloed

En dat zie je ook aan de buitenkant. Je krijgt een mooie gloed, gaat stralen en wordt zachter. Mensen die het Vallei-orgasme trainen, hebben levenslust in hun ogen. Of ze nou twintig, veertig, zestig of tachtig zijn. Ze hebben dat onbenoembare waardoor je in hun buurt wilt zijn. Want dat is het leuke: zelfbeminning doe je dan wel in je eentje en voor jezelf, maar als jij vol energie en vervuld bent, dan profiteren uiteindelijk ook je relaties en de mensen in je omgeving daar weer van.

Vallei-cursus met erotisch huiswerk

De Vallei-cursus waarin je dit leert – er is een cursus voor vrouwen en mannen – bestaat uit acht online lessen. Je vindt er theorie, filmpjes met ondersteunende oefeningen, meditaties en het ‘erotische huiswerk’. Drie keer in de week een half uurtje tijd voor jezelf, waarin je veilig in je eigen ruimte je zelf gaat beminnen. Je wordt er een veiliger, wijzer en fijner mens van, voor jezelf en anderen.

Meer weten? Kijk op vallei.online


Over Vallei

Vallei wil minimaal 30.000 vrouwen en mannen (lhbtiqa+) in Nederland en Vlaanderen trainen in de technieken van het Vallei-orgasme. Zo bouwen we samen aan een seksueel gezonde, rijke  en beschaafde cultuur – een wereld, waarin we ook onze zonen en dochters graag zien opgroeien. Met het trainen van de Vallei-technieken leer je je eigen seksuele kracht kennen en sturen, waardoor je meer energie krijgt, je dieper in je eigen lijf en gevoel komt, je veiliger wordt voor jezelf en anderen. En: waardoor je orgastischer wordt.

Respond or ask a question

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.