Uitslag jaarlijks seksonderzoek Christine le Duc:

 

Nederlander gelukkiger in bed dan de Belg

Ruim de helft van alle Belgen vindt sekspartner niet (meer) aantrekkelijk. 

Vandaag maakt Christine le Duc de resultaten van hun jaarlijkse seksonderzoek bekend. Dit jaar is er onderzoek gedaan onder 3.000 Nederlanders en Belgen. Opvallend is dat onze zuiderburen een stuk minder tevreden zijn met hun seksleven: slechts 16% van de seksueel actieve Belgen is zeer tevreden met hun seksleven, versus 28% van de seksueel actieve Nederlanders. Ondervraagden zijn het minste tevreden over de variatie in bed, dat de seksuele fantasieën niet worden waargemaakt en dat men te weinig seks heeft. Sterker nog: meer dan 50% van de Belgen vindt hun sekspartner niet eens (meer) aantrekkelijk. Dit is slechts bij 23% van de Nederlanders het geval.  Andere opvallende resultaten zijn dat maar liefst de helft van de (seksueel actieve) Belgische vrouwen wel eens een orgasme faket versus een kwart van de Nederlandse vrouwen. Daarnaast geeft 20% van de ondervraagde Belgen (ook in een relatie) aan al langer dan een jaar geen seks meer te hebben gehad. Bij de Nederlanders is dit slechts bij 4,5% het geval, waarvan 78% single is. Bij de Belgen heeft maar liefst 50% van de singles al langer dan een jaar geen seks gehad. Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc: “Ik had niet verwacht dat er zo’n groot verschil in tevredenheid van het seksleven zou zitten tussen de Nederlanders en Belgen en ben er dan ook best van geschrokken. Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is!”

Vrouwen hebben vaker zin in seks dan mannen

47% van de Nederlanders en 42% van de Belgen zijn tevreden met hoe vaak ze seks hebben. In een ideale situatie zou de Belg wel graag wat vaker seks willen hebben dan nu het geval is. Zo zou 16% van de Belgen (waarvan 24% man en 48% vrouw) graag (bijna) elke dag seks hebben.  Een enorm verschil met de Nederlanders, waarvan ruim 90% van de ondervraagden (waarvan 90% man en 91% vrouw) het liefst dagelijks/ meerdere keren per week seks zou willen hebben. Opmerkelijk is dat zowel onder de Nederlanders als Belgen het grootste deel hiervan vrouw is. Dit weerlegt de aanname dat vrouwen over het algemeen minder zin in seks zouden hebben.

Helft van Belgische vrouwen faket orgasme 

80% van de Belgen masturbeert wel eens, net zoals 91% van de Nederlanders. Belangrijkste redenen voor het masturberen zijn: het is een gewoonte, om te ontspannen en omdat het een gelukzalig gevoel geeft. Hierbij gebruikt 30% van de Belgen en 55% van de Nederlanders een seksspeeltje. Voor Belgische vrouwen is het orgasme een uitdaging: 3 op de 10 van hen bereikt er zelden of nooit één. In tegenstelling tot Nederlandse vrouwen waar slechts 2 op de 10 zelden of nooit een orgasme kan krijgen. Maar liefst de helft van de (seksueel actieve) Belgische vrouwen faket wel eens een orgasme versus een kwart van de Nederlandse vrouwen. Degenen die wel eens een orgasme faken, doen dat vooral om hun partner een plezier te doen, om hun partner niet te kwetsen, omdat ze op dat moment geen orgasme kunnen krijgen of omdat een orgasme te lang uitblijft en ze dan maar faken.  

Opvallend vind ik dat 60% van de Belgische vrouwen en 57% van de Nederlandse vrouwen aangeven dat ze er ook geen behoefte aan hebben om makkelijker een orgasme te bereiken en dus blijven faken”, aldus Audrey van Ham, CEO van erotiekketen Christine le Duc. ”Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om het seksleven leuker te maken. Wij zijn dan ook continue bezig om binnen de branche de drempel te verlagen om een aankoop te doen en het taboe te doorbreken. Onlangs zijn we een samenwerking gestart met Etos en bol.com om zo de mensen makkelijker kennis te laten maken met ons assortiment. Goede seks voor iedereen, zowel in Nederland als België, dát is wat wij willen!” 

Nederlanders zijn er al vroeger bij dan Belgen

Zowel de Nederlanders als Belgen hebben gemiddeld het bed gedeeld met zeven personen. De gemiddelde leeftijd waarop een Belg seks heeft is 18 jaar, bij Nederlanders is dat 17 jaar. Maar liefst een derde de Nederlanders (29%) heeft echter al seks gehad voor hun 16e, bij de Belgen is dit slechts 13%.  

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.