Tips voor de eerste keer anale seks

eerste keer anale seks

Heb je ons blogartikel over anaal vingeren al gelezen? En zijn jullie klaar voor een volgende stap? Anale seks is sinds de film Fifty Shades of Grey steeds minder een taboe geworden, en dat is erg fijn. Er kan namelijk een heleboel plezier beleeft worden aan het anale orgasme, zowel voor mannen als voor vrouwen. Christine le Duc geeft je een aantal tips voor de eerste keer anale seks.

Voorbereiding anale seks

Anale seks vraagt net iets meer voorbereiding dan normale seks. De anus is droger dan de vagina, omdat het van nature niet zoveel vocht aanmaakt. Ook moet je ervoor zorgen dat je kringspieren goed ontspannen zijn. Goed je eigen lichaam leren kennen is belangrijk voor anale seks. Ook is het belangrijk dat jij en je partner hier uitgebreid over kunnen praten en dat jullie goed geïnformeerd zijn.

Lees ook: “Hoe maak je seks bespreekbaar met je partner?

Hoe ontspan je en voorkom je pijn tijdens anale seks?

De anus heeft eigenlijk twee kringspieren; een binnen kringspier en een buitenkring spier. De buitenste kringspier kan je bewust laten ontspannen en de andere niet. Deze kan enkel ontspannen wanneer jij volledig relaxed bent. Het is daarom belangrijk om al eerder met anaal vingeren of een anale toy geëxperimenteerd te hebben voordat je anale seks hebt. Wanneer jij je lichaam beter kent en het gevoel al een beetje gewend bent, zul je sneller gaan ontspannen en voorkom je onnodige pijn.

Lees ook: “Hoe gebruik je een dildo?

Daarnaast is het ook belangrijk om anaal glijmiddel te gebruiken. De anus maakt van nature zelf geen vocht aan en is dus veel droger dan een vagina. Anaal glijmiddel of anal cream bevat bovendien meestal een licht verdovende stof, dit zal ervoor zorgen dat de kringspier meer ontspant. 

Lees ook: “Glijmiddel gebruiken is hartstikke normaal

Tip: Neem samen van tevoren een warm bad. Jullie zijn dan niet alleen heerlijk ontspannen, maar ook nog eens schoon.

Hoe houd je het schoon tijdens anale seks?

Wanneer je bang bent dat alles een beetje vies kan worden, kun je van tevoren het toilet gebruiken of een anale douche nemen. Dan zorg je ervoor dat de laatste resten aan ontlasting weg zijn. Beter gebruik je een anale douche niet al te vaak, dit kan namelijk je darmflora verstoren. Alsnog is er een kleine kans dat zelfs na een anale douche nog een klein beetje slijm of ontlasting mee komt. Dit is niet iets waar je je voor moet schamen en dan is het aan jouw partner om daar “schijt” aan te hebben. Het is tenslotte erg normaal.

Na de anale seks is het belangrijk dat je eerst goed wast. Ga nooit vanaf de anus naar de vagina zonder eerst schoon te maken. Op deze manier voorkom je infecties en een blaasontsteking.

Het voorspel

Belangrijk is dat jullie begripvol naar elkaar toe zijn en er de tijd voor nemen. Stimuleer eerst de andere erogene zones van je partner, geef bijvoorbeeld eerst een erotische massage. Wanneer jullie allebei opgewonden en ontspannen zijn, zal anale penetratie veel makkelijker gaan. Je kunt bijvoorbeeld eerst penetreren met de vingers of een anale toy, zoals een kleine buttplug. Ook is het belangrijk om een houding te kiezen waarin jullie beiden comfortabel liggen. Probeer desnoods verschillende standjes uit.

Het echte spel

Hiervoor zullen jullie misschien een tijdje moeten experimenteren. De anus is een stuk gevoeliger dan de vagina, dus wees respectvol en begripvol naar elkaar toe. Je kan bijvoorbeeld je partner laten aangeven hoe diep er gepenetreerd mag worden. Stop meteen wanneer er wordt aangegeven dat het te pijnlijk is. Wanneer jullie forceren, zal dit ervoor zorgen dat deze ervaring en de ervaringen die daarop volgen pijnlijk zullen blijven. Daarom is het niet erg even een pauze te nemen en om rustig aan te doen wanneer je partner pijn ervaart. Want wanneer anale seks wel succesvol wordt is dit een zalige en vooral spannende meerwaarde aan jullie seksleven. Bovendien schept het ook nog eens een diepere band van vertrouwen tussen jullie.

Lees ook: “Anaal orgasme voor haar

Lees ook: “Anaal orgasme voor hem: P-spot orgasme

Dit waren de tips van Christine le Duc voor de eerste keer anale seks. Heb je nog meer vragen? Aarzel dan vooral niet om te reageren of anoniem je vraag te stellen aan de raad en daad.

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.