Seks is lekker en gezond

Seks en orgasmes zijn volgens wetenschappers de beste remedie tegen veel kwaaltjes. Hieronder 5 kwalen die je makkelijk kunt bestrijden met een flinke dosis SEKS….

Hoofdpijn

“Ah schatje, nee….nu even niet…ik barst van de hoofdpijn”. Een opmerking die we allemaal wel kennen. Als je hoofdpijn hebt ben je geneigd om een vrijpartij af te slaan. STOP! NIET DOEN, of uh juíst wél doen! Tijdens seks produceert je lichaam stofjes , endorfine genaamd, die dezelfde werking hebben als een pijnstiller. Dit is hetzelfde gelukshormoon dat bij hardlopen na minstens een half uurtje in het lichaam vrij komt. Dus dat is een alternatief…. Dus wat wordt het? Een half uurtje hardlopen of samen met je partner het bed induiken? En heb je geen partner? Dan kan je prima je hoofdpijn wegwerken met een vibrator. Dus grijp niet naar een paracetamol maar naar je partner of je favoriete vibrator.

Menstruatiekrampen

Het leed dat menstrueren heet. Menstruatie op zich is al niet fijn maar waarom moet het vaak gepaard gaan met heftige krampen? Daar is een stukje medische uitleg voor nodig; wanneer je gaat menstrueren vindt er een toename van het hormoon progesteron plaats hierdoor trekt de baarmoeder zich samen wat weer zorgt dat het baarmoederslijmvlies wordt afgestoten. Dit proces zorgt dus voor die pijnlijke krampen! Een warme kruik of bad, chocolade of een warme kop thee kan je helpen wat te ontspannen. Maar dat kan klaarkomen ook! Want wat gebeurt er bij een orgasme? Tijdens die paar seconde orgasme neemt het bloedtoevoer toe en trekken de bekkenbodemspieren zich krachtig samen. Ook de baarmoederspier trekt zich heftig samen. Daarna volgt een diepe ontspanning. Dit samen met met de endorfine wat vrij komt zorgen voor een ontspanning waardoor de krampen afnemen. En dames……van chocolade kom je aan en van een actieve sekspartij verlies je juist kilocalorieën. Dus een WIN WIN situatie ladies!

Menstruatiekrampen en de rol van prostaglandinen - Karlijn Hoebe

De hik

Natuurlijk om de hik tegen te gaan kun je drinken met je oren dicht, 20 seconden je adem in houden of iemand je even heel erg laten schrikken. Maar wat als wij je nu vertellen dat een orgasme hier ook meer dan prima tegen werkt? Maar wat ook heel goed helpt is een een rectale massage ofwel een vinger in je anus. Nee, dit is geen grap. Hiervoor gaan we even terug in de geschiedenis en wel naar 1988. In 1988 kwam er in een ziekenhuis in Amerika een man op de spoedeisende hulp. De arts Dr. Fesmire had een man op zijn ziekenhuisbed die al meer dan 72 uur aaneengesloten de hik had. Niet alleen vervelend maar het werd ook pijnlijk! De arts Dr. Fesmire had alles geprobeerd; laten kokhalzen, druk op de ogen uitoefenen, tong trekken…. maar niets hielp de patiënt van zijn ellendige hik af. De arts herinnerde zich een casus om de 10e hersenzenuw te ‘kietelen’ wat nodig is om de te snelle hartslag te kunnen verlagen waardoor de hik stopt. En dit was door een rectale massage….Ja, je leest het goed…….. waar backdoor pleasure al niet goed voor is 🙂

Stress

De hippocampus is het deel van de hersenen dat stress reguleert. Mensen die een stressvolle jeugd hebben gehad , hebben ook een kleinere hippocampus. Deze is helaas simpelweg minder ontwikkeld door alle stress. Onderzoekers van de Princeton Universiteit in Amerika hebben onderzocht dat veel seks de celgroei in de hippocampus kan stimuleren. Daardoor kun je beter met stress dealen. Nog een positieve bijkomstigheid is dat seks je beloningssysteem activeert, dit zorgt dan weer voor een gelukzalig gevoel. Enige wat wel belangrijk is dat je zeer frequent seks moet hebben wil je de celgroei van de hippocampus stimuleren. Want slechts een enkele keer seks kan juist de aanmaak van het stress-hormoon, te weten glucocorticoïden, verhogen. Dus doe het en doe het vaak, dat is de boodschap!

Slaapproblemen

Iedereen kent het wel….draaien , draaien en nog eens draaien maar in slaap vallen ho maar! Uiterst vervelend, zeker als je de uren voorbij ziet tikken en je ontzettend moe in de ochtend weer aan een drukke dag moet beginnen. ” Vanavond ga ik vroeg naar bed, want ik ben zoooo moe” …..Logische reactie, maar slechts voor de helft goed. Vroeg naar bed, ok. Maar dames en heren niet alleen! Ga lekker vroeg erin met je partner of je favoriete tril-vriend ‘ je vibrator ‘. Want vanavond vallen we na een heerlijke sekspartij in een diepe slaap. Want na de seks activeer je je beloningssysteem in je brein en dat zorgt voor een dosis dopamine. Maar ná de seks komt er nog een ander hormoon bij, namelijk prolactine. Dat zorgt voor dat intens ontspannen gevoel. Maar dat is nog niet alles, na seks komen er nog enkele hormonen vrij namelijk oxytocine, vasopressine en melatonine. Allemaal hormonen die zorgen voor een goede nachtrust. Seks en orgasmes zijn dus ook nog eens een natuurlijke slaappil.

Moeite met in slaap vallen (inslapen)? Dit zijn de oorzaken ...

Dus bij de meeste plezierige dingen van het leven geldt altijd….”geniet met mate”…. maar met seks geldt dit eigenlijk niet. Natuurlijk…doe het wel altijd veilig!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.