Prettig uiteinde

De feestelijke sfeer, de spanning van het aftellen, adembenemend vuurwerk… De jaarwisseling heeft alles in zich om er een onvergetelijke nacht van te maken. Kim, Laura en Mandy weten daar alles van!

Kim(26): “Mijn ouders hadden een huisje in de Italiaanse Alpen, en elk jaar gingen we erheen in december. Heerlijk vond ik het om daar te gaan skiën met mijn plaatselijke vriendinnen. En als het na een skitocht laat werd, bleef ik wel eens bij een van die meiden, Chantal, slapen. Ze woonde met haar familie in een groot huis vlakbij de pistes. Haar broer was er dan óók: een echte Italiaan, donker, skileraar, vijftien jaar ouder dan ik… Stiekem rommelden we wat met elkaar: tijdens de logeerpartijtjes bij Chantal sloop ik ’s nachts naar zijn zolderkamer. Niemand wist wat wij in die nachtelijke uurtjes uitspookten en dat maakte het extra spannend. Een paar jaar geleden naderde oudejaarsavond. Natuurlijk vierden we dat met z’n allen, iedereen verheugde zich enorm op het feest. Die ochtend belde Chantal me op: ‘Regel jij een rode string en een rode mannenslip voor mij en m’n vriend? Hier in het dorp zijn alle winkels al dicht.’ Ik deed braaf wat ze van me vroeg, en middenin de lingeriezaak hoorde ik mezelf de verkoopster ineens om een twééde setje rood vragen. Die avond, gehuld in rood onder mijn feestjurk, hoorde ik pas de clou: volgens Italiaanse traditie brengt rood ondergoed op oudjaarsavond liefdesgeluk. Ik dronk een extra glaasje champagne die avond, en toen het stil geworden was in huis, klom ik weer naar de zolder. Ik overdonderde hem én mezelf met een vrijpartij waarvan ik het gevoel nog steeds kan oproepen. Onze lijven, lippen, handen overal… Een heftig begin van het nieuwe jaar, dankzij die Italiaanse gewoonte.”

Laura(33): “In november begint het al: ‘Wat doen jullie met oud & nieuw?’ Er zijn altijd zoveel leuke feesten, maar toch is het elke keer weer ingewikkeld met alle vrienden een bestemming te vinden. Daar hadden Joeri en ik dat jaar geen zin in. We besloten thuis te blijven en naar de oudjaarsconference te kijken, die we eigenlijk altijd misten. Op oudjaarsavond was ik druk in de weer hapjes te maken, terwijl Joeri zich boven omkleedde. Het duurde lang voor zijn doen. Licht geÏrriteerd vroeg ik me af of hij toch van gedachten was veranderd en liever uit wilde. Totdat hij vroeg of ik even boven wilde komen… Halverwege de trap hoorde ik in de badkamer een gedempte knal. Ik deed de deur open en zag hem in bad liggen. Het licht was uit, sfeerlichtjes op de badrand gaven een mystiek schijnsel dat in de tegels reflecteerde. Een ontkurkte champagnefles naast hem. Toen hij me aankeek, wist ik wat zijn intenties waren. Ik kleedde me ook uit en liet me met kriebels in m’n buik in bad glijden. Met een stoute blik zeepte Joeri me in. Langzaam masseerde hij me: m’n schouders en nek, en m’n voeten, benen en dijen tot ik het niet meer uithield. In bed hebben we of afgemaakt. De buitenwereld is die avond aan ons voorbij gegaan, en ja, óók de oudejaarsconference.”

Mandy(29): “De dagen met Mats waren altijd intens. Elke twee maanden reed ik met de bus naar Kopenhagen. En dan weer huilend terug.  Tijdens een reis door Peru had ik hem leren kennen. Een maand lang hadden we stomend in een tentje door het land getrokken tot ik terugging naar Nederland. Vreselijk vond ik de langeafstandsrelatie die toen begon. Vorig jaar kerst, na twee jaar op en neer reizen, reed ik in de auto van mijn broer weer naar hem toe. Ieder moment zoog ik op, ieder stuk van zijn lichaam sloeg ik zorgvuldig op in mijn hoofd. Een heerlijke week, tot 1 december naderde. Met lood in mijn schoenen pakte ik mijn spullen. Mats sloeg het gade en sprong ineens op: ‘Ik ga met je mee naar Nederland!’ Zijn baan zou hij opzeggen, en zijn huis in onderhuur doen. Oudejaarsdag vertrokken we, op van de zenuwen; het was wel een grote stap. Toen we tegen elven in Amsterdam aankwamen, smeten we de tassen op de grond en schoven we mijn bed voor het enorme raam op vier hoog. De gaskachel ging heel hoog en de spanning liep op. We hebben nog net wat gezien van het vuurwerk, voordat we zinderend opgingen in elkaar. Alle opwinding over dit nieuwe begin kwam naar buiten, en we vreeën alsof het de eerste keer was: gulzig, hartstochtelijk en onverzadigbaar. Op nieuwjaardag deed Mats een aanzoek.”

Respond or ask a question

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.