Morgen weer?

Omdat je seksleven wel een oppeppertje kan gebruiken.
Als ‘goed voornemen’. Of gewoon omdat het léuk is. Met deze tips wil je elke dag wel doen!

Trek maar een nummertje

Het is bijna onvermijdelijk: in een lange relatie wordt de seks soms een herhalingsoefening. Geroutineerd stimuleer je zijn plekjes, hij de jouwe, en voilà. Lekker, bevredigend en vertrouwd, maar spannend? Ho maar. Wil je dat doorbreken, sla dan eens aan het doe-het-zelven met sekscoupons. Seksuoloog Wol Berghuis: “Maak twintig coupons. Jij en je partner mogen er elk tien volschrijven. Wat je erop zet, is aan jou. Bijvoorbeeld een massage, een diner bij kaarslicht, een orale beurt, dat ene standje. Elke week trekt iemand een coupon van de ander. Dat je niet weer wat er gaat komen, maakt het extra spannend.  En in overleg kun je natuurlijk altijd een coupon doorschuiven.”

Get-in-the-mood-food

Je libido verhogen en makkelijker een orgasme krijgen door je eetpatroon te veranderen? Dat kan, volgens Marrena Lindberg, auteur van The Orgasmic diet. Door minder koolhydraten en meer omega-3- vetzuren binnen te krijgen, komt er meer testosteron en dopamine vrij in je lichaam en blijft je serotonineniveau in balans. Allemaal stoffen die een gunstige invloed hebben op je seksdrive. Belangrijke onderdelen van het dieet zijn onder meer pure chocolade en een hoge dosis visolie. Volgens de schrijftser van het boek leidt slechts twee weken diëten al tot een boost van je libido. Eet en seks smakelijk!

Draai de rollen om

In de slaapkamer zijn er twee rollen te verdelen: de initiatiefnemer en degene die verleid wordt. “In de meeste gevallen is de vrouw wat passiever en is het de man die verleidt. Doorbreek die vastgeroeste rolpatronen en draai het eens om, “raadt seksuoloog Wil Berghuis aan. Hoe? “Just do it. Wacht hem op in een sexy lingeriesetje, of stuur hem een appje waarin je hem eens haarfijn uitlegt wat je met hem gaat doen als hij thuiskomt. Grote kans dat die rol je nog zal bevallen ook!”

Op stoom in de badkamer

Seks in de badkamer? Ja! Staand in de douche (vergeet de antislipmat niet) bijvoorbeeld. Of in bad: hij met zijn rug naar de muur en hurkt op hem met je rug naar hem toe. Een andere prima seksplek: voor de wastafel. Als hij je van achteren neemt, heeft hij niet alleen jouw billen in het vizier maar via de spiegel ook je borsten en je gezicht. En geef ook je eigen ogen de kost: hoe hij achter je staat en hoe gretig zijn handen om jouw lichaam betasten.

Ontdek je plekje

Probeer eens te vrijen met een ander doel, adviseert Wil Berghuis. “Zet de genitaliën eens niet op de voorgrond. Seks is meestal gericht op penetratie en klaarkomen. Hierdoor raakt de rest van je lichaam in de vergetelheid. Zonde, want zo negeer je andere erogene zones. Streel en masseer elkaar meer. Maak er een spel van: raak elkaar overal aan, behalve aan de genitaliën. Richt je op de aanrakingen en leer voelen waarvan je geniet. Zo leren jij en je partner elkaars lichaam opnieuw kennen en gebruik je meer zintuigen.”

Don’t talk, just kiss

Praten over seks is hartstikke belangrijk. Zo maak je elkaar duidelijk wat je lekker vindt, wat je wel en niet wilt of wat je mist. Een andere onmisbare activiteit voor een bevredigend seksleven is tongzoenen. Wil Berghuis: ” Wil je het leuk maken, ga dan uitgebreid tongzoenen. Het is een prachtige opwarmer: het bereidt je voor op het ruigere werk, je kan elkaar letterlijk proeven en door zoenen komt er oxytocine vrij – het verbindingshormoon dat zorgt voor een emotionele band tussen geliefden. ” Allemaal voordelen dus. Waar wacht je nog op?

Vaginafitness

Hoe beter je lichamelijke conditie is, hoe meer je kunt genieten van seks. Sporten dus, is het advies. En vergeet dan niet je bekkenbodemspier te trainen. “De doorbloeding van je geslachtsorgaan wordt onder andere geregeld door deze spier. Een goede doorbloeding kan voor meer opwinding zorgen, ” legt Wil Berghuis uit. Hoe train je deze spier? “Voel welke spier je gebruikt als je je plas inhoudt. Dat is de bekkenbodemspier. Span hem vijf seconden aan en ontspan vijf seconden. Herhaal dit tien keer.” Niet doen met een volle blaas natuurlijk!

Agenda seks

Te moe, te druk, geen zin: allemaal excuses om geen seks te hebben. Voor je het weet, schiet het erbij in. Dan kan seks op afspraak een uitkomst zijn. Stel bijvoorbeeld het volgende voor aan je partner: donderdag om 20.45 uur hebben wij een seksdate. Met vriendinnen spreek je toch ook af om te gaan borrelen? Waarom maak je dan geen tijd vrij voor seks? Blok je agenda en neem lekker lang de tijd voor elkaar.

Show & Tell

Doe eens een show & tell: vertel je bedpartner wat er nodig is om jou een orgasme te bezorgen. Sla de hand aan jezelf terwijl hij toekijkt en laat zien wat je lekker vindt. Tegelijkertijd kun je vertellen wat je voelt en wat er zo fijn aan je handelingen is. Voel je niet geremd want dat is nergens voor nodig, weet seksuoloog Wil Berghuis: “Mannen vinden het opwindend als een vrouw van zichzelf geniet. Ze zijn enorm visueel ingesteld, en kijken hoe een vrouw zichzelf verwent, vinden ze heerlijk. Hoe zekerder je van jezelf bent hoe meer je je kan laten gaan, des te geiler een man dat vindt.” Dat zijn dan dus twee vliegen in één klap: hij hartstikke opgewonden, en jij bevredigd.

Televisie als inspiratie

Een leuke pornofilm downloaden kán, maar je kunt het ook anders doen. Denk aan filmscènes waarvan je rode oortjes krijgt. Bijvoorbeeld de beroemde scène uit 9½ weeks waarin Mickey Rourke een naakte en geblinddoekte Kim Basinger helemaal wild maakt door haar met ijsblokjes te strelen. Of de sensuele scènes tussen Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas in The English Patient. Laat je inspireren, en televisiekijken wordt ineens een stuk spannender.

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.