LHBTIQA+: we zijn allemaal seksuele wezens

LHBTIQA

Bij Vallei-orgasme is ieder mens welkom. Ongeacht je leeftijd, huidskleur, seksuele of politieke voorkeur of religie. Maar hoe zit het als je je niet helemaal man of vrouw voelt? Als je je allebei of geen van beide voelt? Of als je in transitie bent of bent geweest? Hoe gendervrij is Vallei? En welke training is dan voor wie het meest geschikt: de mannelijke of vrouwelijke variant?

Ontstaan uit seksuele energie

Hetero, lesbisch, homo, bi, transgender, genderfluide, intersekse… het palet aan seksuele en persoonlijke identiteit wordt steeds breder. En tegelijk zijn we allemaal mensen, seksuele wezens. Ontstaan uit seksuele energie, pure levenskracht. “Gender – je identiteit, hoe je jezelf naar buiten ziet – zit tussen je oren, je geslacht zit tussen je benen en van wie je houdt zit in je hart”, zegt Vallei-coach Anita Groeneveld. Anita is zoals ze zelf zegt, gepokt en gemazeld in de Amsterdamse lesbische scène van de 90’er jaren. Twee keer had ze een relatie met iemand die in transitie ging.

Rijker en vollediger mens

Schaamteloos en liefdevol spreekt ze over seksuele energie en traint ze mensen in de technieken van Vallei-orgasme. “Als vrije, bewuste vrouw heb ik seksuele energie altijd beschouwd als stuwende kracht. Ik dacht echt dat ik alles wel wist over seksualiteit, maar door Vallei ging er opnieuw een wereld voor me open. Mijn eigen seksualiteit is een bron van kracht en energie geworden. Ik ben er een rijker en vollediger mens door geworden. Voor mij is heel helder dat iedereen dit moet gaan trainen. Ook – of misschien wel juist – als jouw gender niet vanzelfsprekend is of niet zo duidelijk gedefinieerd is. Als je geen typisch vrouwelijke of mannelijke geslachtskenmerken hebt of als die zijn veranderd of verwijderd gedurende je leven.”

In het innerlijk landschap ben je mannelijk én vrouwelijk

Waar deze technieken vandaan komen, kennen ze het innerlijk en uiterlijk landschap. Met dat laatste bedoelen we zoals je er aan de buitenkant uitziet. Maar in het innerlijk landschap is het mannelijke en het vrouwelijke volledig aanwezig in ieder mens, inclusief alle mannelijke en vrouwelijke geslachtskenmerken. Ook als ze er in het uiterlijk landschap (je fysieke lichaam) niet zijn. Dat betekent dat als je geboren bent met eierstokken je ook Vallei kunt trainen met je innerlijke testikels. En andersom. Of afwisselend. Ook als je bijvoorbeeld  geen baarmoeder (meer hebt) of maar één nier: in het innerlijk landschap ben je altijd een volledig, compleet mens.

Verbeter de wereld, begin bij zelfbeminning

Anita: “Het mooie is dat je met Vallei je eigen seksuele energie traint. Je leert door de Vallei-training liefdevoller naar jezelf te zijn. Ik heb in mijn leven van alles gedaan en van niets spijt, maar als ik deze kennis eerder had gehad, was ik misschien toch op een andere manier met mezelf omgegaan, had ik mezelf minder weggegeven. De zelfbeminning en zelfliefde hebben verrassend genoeg ook nog eens meteen effect op je omgeving en je relaties. En daarmee draag je dus op een heel plezierige manier bij een aan fijnere wereld.” Om met Taotrainer Reinoud Eleveld, de oprichter van Vallei-Orgasme, te spreken: onze cultuur is in seksueel opzicht nog behoorlijk barbaars, we kennen maar een fractie van wat er mogelijk is, we trainen onze seksualiteit niet en breken daarmee de planeet af.” Maar dat kan dus (heel) anders.  

Bekijk het Vallei-webinar

Anita en Reinoud gingen uitgebreid over dit onderwerp met elkaar in gesprek. Een open gesprek over

  • Wat is dat innerlijk landschap dan precies en hoe kom ik daar?
  • Waarom zijn we allemaal ‘mannelijk’ én ‘vrouwelijk’?
  • Welke Vallei-variant werkt voor mij het beste?

Via deze link kun je het gesprek helemaal zien en/of beluisteren.


Over Vallei

Vallei bouwt aan een seksuele wereld waarin we onze zonen en dochters willen laten opgroeien. Vrij én begrensd. Met goede en vooral wijze voorlichting. Het is onze missie om minimaal 30.000 vrouwen en mannen op te leiden in de technieken van seksuele transformatie. Via cursussen, lezingen en workshops die Vallei-coaches in heel Nederland en Vlaanderen organiseren. Met het trainen van de Vallei-technieken (mannen en vrouwen) leer je je eigen seksuele kracht kennen en sturen, waardoor je meer energie krijgt, je dieper in je eigen lijf en gevoel komt, je veiliger wordt voor jezelf en anderen. En: waardoor je orgastischer wordt.

Respond or ask a question

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.