Alles over klaarkomen

klaarkomen

Bij een fijne vrijpartij is het vooral belangrijk dat jullie beiden kunnen genieten. Een orgasme hoeft dan niet het belangrijkste te zijn, maar natuurlijk is het wel erg lekker om klaar te komen. Lekker klaarkomen kan een overweldigend gevoel geven en soms zelfs verslavend werken. In dit blog beantwoorden we de belangrijkste vragen over klaarkomen.

Wat is klaarkomen?

Tijdens het vingeren, aftrekken, spelen met een sextoy of vrijen met je partner kun je zo opgewonden raken dat je een hoogtepunt bereikt. Deze seksuele ontlading heet klaarkomen. Dit wordt ook wel het orgasme genoemd. Bij mannen vindt er tijdens het orgasme een zaadlozing plaats: de ejaculatie. Bij vrouwen trekken de spieren in de baarmoeder samen. In sommige gevallen kunnen vrouwen ook een vloeistof ejaculeren. Dit wordt squirten genoemd.

Hoe voelt het?

Een climax voelt voor iedereen anders. Sterker nog: het kan per seksuele inspanning variëren! De ene keer zul je misschien heel heftig klaarkomen, terwijl je de andere keer wat minder intens klaarkomt. Ook zal het orgasme de ene keer wat langer duren dan de andere. Meestal herken je een orgasme doordat er een aantal dingen met je lichaam gebeuren. Zo zullen bij het klaarkomen je hartslag en ademhaling versnellen, worden je pupillen groter en trekken je geslachtsorganen samen. Ook kan het dat je lichaam schokt. Maar het belangrijkste: er trekt gewoon een heerlijk gevoel door heel je lijf! 

Klaarkomen als man

Mannen kunnen vaak gemakkelijk hun hoogtepunt bereiken door stimulatie van de penis. Dat kan door af te trekken, te spelen met sextoys zoals een masturbator of door penetratie. Bij het orgasme vindt er een zaadlozing plaats. Er komt dan sperma uit de penis. Dit wordt ejaculeren genoemd. Gemiddeld ejaculeert een man 5 milliliter sperma per zaadlozing, maar dit kan wisselen afhankelijk van je leeftijd, stressniveau en hoe lang geleden je vorige zaadlozing was. 

Wanneer een man vaker op korte tijd klaarkomt zal er minder sperma geëjaculeerd worden, omdat het lichaam dan nog niet voldoende tijd heeft gehad om nieuw zaad aan te maken. Het kan zelfs voorkomen dat je nog wel klaarkomt zonder zaadlozing. Dit wordt droog klaarkomen genoemd. Voor veel mannen is het echter lastig om snel achter elkaar klaar te komen. Vaak is er een herstelperiode nodig, die kan enkele minuten tot een paar uur duren.

Klaarkomen als vrouw

Waar mannen vaak gemakkelijk klaarkomen door masturbatie of penetratie, is dat voor vrouwen vaak iets lastiger. Voor vrouwen is het vaak belangrijk om de spanning goed op te bouwen en er voor te zorgen dat zij zich volledig op haar gemak voelt. Hoe laat je een vrouw klaarkomen? In principe zijn er twee plaatsen waar je een vrouw kunt laten klaarkomen: de vagina en de clitoris. 

Vaginaal klaarkomen

Bij een vaginaal orgasme komt de vrouw klaar door stimulatie van de vagina. Doordat de diepere delen van de clitoris ook de vagina omsluiten, worden deze gestimuleerd bij penetratie. De combinatie van stimulatie van de clitoris uiteinden en zenuwen in de vagina zorgt ervoor dat vrouwen kunnen klaarkomen. Ook bevindt zich op ongeveer 3 cm diep in de vagina de G-spot. Een juiste stimulatie van de G-spot kan ervoor zorgen dat vrouwen gillend klaarkomen. Je kunt de G-spot stimuleren door een soort “kom hier” beweging te maken met je vingers, maar ook een G-spot vibrator kan hierbij helpen. Deze zijn zo gevormd dat ze de G-spot perfect weten te raken.

Clitoraal klaarkomen

Voor veel vrouwen is het echter lastig om alleen door stimulatie van de vagina klaar te komen. Wil je een vrouw laten klaarkomen? Stimuleer dan ook zeker haar clitoris. Dit genotsknopje is met ruim 8.000 zenuwuiteinden het gevoeligste plekje van het vrouwelijk lichaam. Prikkel de clitoris met je vingers of gebruik een spannende sextoy, zoals een luchtdruk vibrator of clitoris stimulator.

Hoe kom je samen?

Lukt het jullie om tegelijk klaar te komen? Dan bof je! Samen klaarkomen is iets wat veel stellen hemels vinden, maar wat vaak toch lastig blijkt. Maak je dan ook zeker geen zorgen als het samen klaarkomen niet lukt. Na elkaar klaarkomen is namelijk ook super spannend. Je kunt je dan meer focussen op het verwennen van de ander en genieten als je de ander ziet klaarkomen.

Wat als je moeite hebt?

Is het voor jou lastig om klaar te komen? Moeite met klaarkomen komt vaker voor dan je denkt, zowel bij mannen als bij vrouwen. Er zijn hiervoor veel verschillende oorzaken denkbaar. Lichamelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat je niet klaarkomt, zoals ziekte, vermoeidheid, pijn of ongemak bij het vrijen of het gebruik van bepaalde medicijnen of alcohol. Daarnaast kunnen ook mentale factoren een rol spelen. Klaarkomen wordt bijvoorbeeld ook lastiger wanneer je er teveel op gefixeerd bent, wanneer je niet volledig in de stemming bent, wanneer je gestrest bent of wanneer je erg onzeker bent tijdens de seks. Maak je vooral niet meteen zorgen als klaarkomen bij jou niet vanzelf gaat. Blijf proberen en leer je eigen lichaam goed kennen, bijvoorbeeld door te masturberen. Lukt het jou toch niet om tot een orgasme te komen? Dan kun je altijd je huisarts of een seksuoloog raadplegen.

Respond or ask a question

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.