Keep the mojo flowing

keep the mojo flowing

 

De samenwerking tussen Christine Le Duc en Blijplantje is vanaf deze week nog duidelijker zichtbaar. Naast het feit dat Blijplantje is toegevoegd aan “Club le Duc” (een club van ondernemers die mooie, leuke en onderscheidende erotische producten en diensten leveren) is er de komende tijd ook een rol weggelegd voor Dokter Love, de liefdesplant.

Tisane voor een gezond seksleven

Blijplantje, is niet alleen lekker voor een vers gezet kopje kruidenthee (tisane) maar biedt ook nog extra’s voor onze gezondheid gebaseerd op de Chinese geneeskunde en Ayurvedische kruidenleer. Daarom noemen we dit het plantje+ effect. Zo brengt tisane van de blaadjes van de Dokter Love plant de Bolero weer terug in de slaapkamer; sleur eruit en stemming erin met deze love potion.

Dokter Love liefdesplant: sexy blaadjes

Het samen uitwerken van een heel nieuw thema rond Love & Wellness begon met de enthousiaste reactie van Audrey op de Dokter Love liefdesplanten van Blijplantje.nl: “geweldig concept, love it”. De combinatie van liefdesplanten en de missie van Christine le Duc sprak haar meteen aan.

Geneeskrachtige werking vanuit Ayurveda

De Dokter Love liefdesplant (Ashwaganda), veel gebruikt in de traditionele Ayurveda, heeft veel goede eigenschappen. Een daarvan is dat het gebruik van het blad een positieve bijdrage levert als milde afrodisiacum. Ashwaganda vertaald “ geur van een paard” is niet zozeer gekozen vanwege de geur maar wel dat de plant volgens de Ayurveda je de kracht van een paard zou geven.

” Ashwaganda” kennen steeds meer mensen als pil of poedervorm maar niet de oorsprong”. Met de Dokter Love liefdesplant is het mogelijk om puur natuur gebruik te maken van de verse ingrediënten.

De belangrijkste stof, en de hoogste concentratie, in Ashwaganda zijn glyco withanolides (die behoren tot de flavonoiden). Ashwaganda werkt als een adaptogeen oftewel het verhoogt de weerstand tegen lichamelijke en geestelijke stress. Doordat het lijkt op Ginseng wordt het ook wel de Indiase Ginseng of “koninklijk kruid” genoemd.

Spreuk over Ashwaganda

Het stressniveau van een monnik, geheugen van een olifant, cognitie van een geleerde, kracht van een ezel, uithoudingsvermogen van een antilope en de seksuele functie van een tiener” claims uit de traditionele Ayurvedische kruidenleer.

Van liefdesplant naar love potion

Het toevoegen van een aantal blaadjes van de Dokter Love liefdesplant in een mooi glas heet water (250 ml) is al voldoende. De smaak is niet heel overheersend en daarom kun je sfeer verhogende ingrediënten toevoegen die helemaal passen bij het thema zoals rozenblaadjes, aardbeien, kaneel, een framboosje of juist een pittig kruidnageltje. Laat deze tisane circa 8 minuutjes trekken en “get that mojo flowing”.

Love Potion #1

Wij hebben natuurlijk al volop geëxperimenteerd met de verschillende ingrediënten en geven graag het recept van onze favoriet om een heerlijke en spannende Love Potion #1 te maken.

  • 3 blaadjes ashwaganda
  • Gember (ongeveer 2 cm)
  • 2 kardemompeulen
  • ½ tisanelepel hele kruidnagel

Daarnaast zijn er meerdere recepten te vinden op blijplantje.nl.

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.