Jager of Prooi?

Versier jij of word je liever versierd

Maris (32) is single en eigenaar van webshop warenhuis Teitloos. “Ik heb geen bepaalde techniek om te versieren. Liefst niet te geforceerd en vooral origineel, eigenlijk zoals ik zelf ook benaderd zou willen worden. Ik vraag niet om een vuurtje en ook niet of je hier vaker komt. Ik heb wel gemerkt dat versieren met de leukste mannen spontaan gaat, zonder een vooraf bedacht plan. Anderhalf jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Niet alleen persoonlijk een verandering, ook wat betreft de aandacht van mannen. Ik trek blijkbaar een ander type mannen aan: het type dat succes ruikt, geldbelust is, en zich tevens afvraagt of ik een bedrijf wel alleen kan runnen- had ik er al aan gedacht om een aandeel te verkopen? Ook imponeren ze niet met iets kleins als een bos bloemen, maar met duurdere cadeaus. Ik ben er niet van gecharmeerd, want het is niet wie ik ben. Dure cadeaus, het zegt me niks. Inmiddels vertel ik een leuke man wel wat ik doe, maar leg er minder nadruk op. Ik wil leuk gevonden worden om wie ik ben en niet om wat ik doe – ook al ben ik daar supertrots op.”

Dominique (27) woont samen en is valtrainer uiterlijke verzorging. “Het spel van versieren en verleiden is spannend. Hoe ga ik het spelen, hoe ver kom ik? Het begint met kijken, dan lachen, dan een gesprek en wie weet war daarna komt. Ik versier voorzichtig. Is er oprechte interesse? Is er een klik? Vooral dat laatste is belangrijk: is er geen klik, dan ben ik weg. En ik check altijd of de persoon in kwestie alleen is. Niks zo vervelend om er te laat achter te komen dat er nog ergens een vriend rondloopt. Ik versier, maar word ook graag versierd. Op een terras kreeg ik ooit een telefoonnummer toegestopt. Daar was ik overdonderd door, dat zou ik zelf nooit doen. In een winkel zei iemand een keer dat ik er leuk uitzag; ook dat is versieren. Aandacht krijgen, complimentengeven. Ik heb een relatie dus écht versieren is er niet meer bij. Flirten wel. Lachen, een knipoog, een drankje drinken, maar als daarna de fles champagne op tafel komt, zeg ik wel: ‘Ik ben bezet’ Ik houd het eerlijk, want ik wil zelf ook niet bedonderd worden.”

Suzan (31) is single en eigenaar van pr-bureau Hyperz. “Ik houd van klassieke romantiek: ik versier niet, maar laat me versieren. Flirten doe ik subtiel. Ik vind het leuk om een man te laten merken dat hij er mag zijn, daarna is het aan hem. Dat maakt het spel spannend: iemand aandacht geven zonder dat ik weet wat het resultaat zal zijn. Mannen mogen zich wel wat laten inspireren door een serie als Mad Men wat versieren betreft. Het gaat er tegenwoordig nogal lomp aan toe: sommige mannen denken dat ‘lekkere tieten’ een compliment is. Ik kom graag in mooie bars met een verzorgd publiek, en vind het super als ik merk dat een man me leuk vindt doordat hij me bijvoorbeeld via de ober een drankje aanbiedt. Ik schenk hem een glimlach, maar de is aan hem. Eén keer vond ik een visitekaartje onder mijn ruitenwisser. Dat maakte indruk. Het getuigt niet alleen van originaliteit, maar ook van lef en doortastendheid.”

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.