Ik hou van seks

seksplekken

Ik was gevraagd om een demonstratie te geven tijdens de Temple of Love. Niet als seks coach van Het Seksgesprek, maar met iets anders dat ik doe. Namelijk Japanse bondage ofwel shibari. Ik ben een aantal jaar geleden in aanraking gekomen met shibari en was meteen verkocht. 

Seks is een spiegel

Ik kwam in contact met shibari doordat ik samen met mijn vrouw al jaren op onderzoek ben in de wereld van bewuste seksualiteit. Ik hou namelijk van seks. Heel veel zelfs. En om verschillende redenen. Seks is natuurlijk heerlijk om te doen. Je voelt je er goed door. Het geeft mij energie en zelfvertrouwen. Maar seks kan veel meer zijn. Seks is ook iets dat je helpt om jezelf te ontdekken en te groeien. Als persoon en in de relatie met je partner. Als je met die intentie over de grenzen van je comfortzone stapt is er een hele wereld te ontdekken.

In het begin vond ik dat heel eng en ook heel spannend. Ik had wilde verlangens en fantasieën maar om de eerste stap te zetten was behoorlijk moeilijk. Gelukkig vond mijn vrouw het een stuk minder eng en zijn we samen naar een seks coach gegaan. Niet omdat onze seks niet goed was, maar omdat we meer wilden. We wilden beter leren seksen en we wilden groeien en ontdekken.

En dat is gelukt. We zijn inmiddels bijna 10 jaar verder en ik heb een heleboel geleerd. Niet alleen techniek maar ook veel over mijzelf. Ik heb me ook bevrijd van heel veel beperkende overtuigingen en gedachten. Over wat hoort en mag en wat niet. Zo raakten we dus ook verzeild in een weekend dat ‘Guilty pleasures’ heette. Dat was alweer een stap buiten mijn comfort zone. Een prikkelende titel en het was ook een prikkelend weekend. Het was onze eerste kennismaking met ‘consious kink’ de combinatie van tantra en bdsm. Ik deed daar allerlei dingen die ik nog nooit eerder had gedaan: spanking, whipping, een slavenmarkt en dus ook shibari.

Focus en overgave

Shibari komt uit japan. Het is bondage met vaak mooie patronen van touw. Het contrast tussen het strakke touw om je lijf en de zachte aanraking kan heel opwindend zijn. Door de beperking van het touw kan degene die vastgeknoopt is uiteindelijk niks meer doen. Hij of zij kan alleen de controle loslaten en zich helemaal aan de ervaring overgeven. Dat is een heerlijk gevoel. Het ervaren van die overgave helpt om ook op andere momenten de controle los te laten. Bijvoorbeeld als je seks hebt.

Ikzelf ben meestal de knoper. Ik ben er inmiddels best handig in en vind het fijn om te doen. Mij brengt het helemaal in het hier en nu en heel erg in contact met degene die ik knoop. Het leert mij om helemaal aanwezig en gefocust te zijn. Presence is iets dat je als man bij seks goed kunt gebruiken. Omdat ik anderen ook graag kennis laat maken met deze erotische kunst, wilde ik graag meedoen aan de ‘Temple of Love’. Om te laten zien wat shibari is heb ik een video gemaakt. Bekijk de trailer hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=IpV8ygV81yY

Over Het Seksgesprek

Deze column is geschreven door Æbele Kluwer van Het Seksgesprek. Æbele is ruim 10 jaar geleden begonnen met een persoonlijk onderzoek naar mannelijkheid en seksualiteit. Eerst voor hemzelf en later is hij zich gaan interesseren voor de samenhang tussen mannelijkheid, seksualiteit en (persoonlijk) leiderschap. Deze ervaring gebruikt hij nu om andere mannen te helpen bij onderzoeken van hun eigen seksualiteit.

    Respond or ask a question

    Tags

    Are you going to follow us?

    This site is registered on wpml.org as a development site.