Illustratie How About Mom
Logo van How About Mom
Logo van How About Mom

“Waarom heeft niemand me dit verteld?”

Moeder worden is een onvergetelijke, maar ook een uitdagende ervaring. Van lichamelijk herstel na de bevalling, omgaan met die rollercoaster aan emoties, wennen aan het moederschap, aan je nieuwe lijf, aan slaapgebrek, veranderende relaties en teruggaan naar werk. Helaas zijn er nog steeds zoveel onderwerpen waar – zelfs anno 2021 – nog een taboe op heerst. Daar moet verandering in komen. Het is tijd voor een eerlijk gesprek over het moederschap.

How About Mom is opgericht door ondernemers en zussen Frederieke Jacobs (1988) en Anna Jacobs (1990). Gevoed door hun eigen ervaringen en die van vrouwen om hen heen, start How About Mom in 2019 met een heldere missie: alles wat komt kijken bij het moeder worden bespreekbaar maken. “We willen ervoor zorgen dat geen enkele vrouw zich meer alleen of onbegrepen voelt en alle emoties en ervaringen die komen kijken in het eerste jaar moederschap erkennen én normaliseren”, vertelt Anna.

How About Mom werkt samen met een groot team van medisch experts, werkzaam in de verloskunde, gynaecologie, psychologie, lactatiekunde, kraamzorg of seksuologie.

Anna en Frederieke Jacobs van How About Mom door fotograaf Joyce Kamerbeek
Smartphone met de How About Mom app

Een app speciaal voor moeders

Samen met deze experts wordt begin 2020 de How About Mom app gelanceerd. “Zwangerschapsapps die je vertellen hoe je kindje zich in de buik ontwikkeld (van lijnzaad naar courgette en meloen) zijn er genoeg. Net als fijne apps om voedingsmomenten vast te leggen of sprongetjes van je baby bij te houden. Maar de aandacht voor jou als nieuwe moeder en alle dingen die jij doormaakt in de kraamperiode en het eerste jaar als moeder ontbrak. De How About Mom app vertelt wat jij kunt verwachten van je kraamperiode of eerste jaar moederschap, zowel lichamelijk als geestelijk.” De app bevat artikelen, een postpartum symptoomchecker, gepersonaliseerde dagelijkse tips en quotes en gratis audio- en video-cursussen gericht op ontspanning, beweging, borstvoeding en seksualiteit. Inmiddels wordt de How About Mom app door verloskundigen en kraamzorgorganisaties door heel Nederland aangeraden en aangeboden.

RTL Nieuws

“Bevallen 2.0: deze app helpt je bij de zwangerschap en bevalling” – RTL Nieuws

Fabulous Mama

“Eerlijk over het moederschap” – Fabulous Mama

Ouders van Nu

“Het antwoord op alles” – Ouders van NU

Glamour

“Platform over het moderne moederschap” – Glamour

How About Mom:
het eerlijke moeder-boek

In november 2020 werd How About Mom: het eerlijke moeder-boek uitgebracht. Een onmisbare gids voor (aanstaande) moeders, een boek dat eerlijk is over alle aspecten van het moederschap – de hoogtepunten én de uitdagingen. How About Mom bundelt de beste adviezen van 25 medische experts, praktische checklists, openhartige interviews met inspirerende moeders zoals Jennifer Ewbank, Mayra Louise de Wilde, Milou Turpijn, Marlieke Koks en Nina Pierson. Met fotografie en illustraties in het boek willen de schrijfsters een ode brengen aan het vrouwenlichaam en alle veranderingen die het doorgaat tijdens en na de zwangerschap.

How About Mom Book Cover
How About Mom het boek

Seks, intimiteit en moederschap

“Seksualiteit heeft een uitgebreid, eigen hoofdstuk gekregen in ons boek”, vertelt Anna. “De meeste moeder- en babyboeken geven hier of géén info over of delen in een paar regels dat je wel even zes weken moet wachten en dat het spannend kan zijn. Tijdens het huisbezoek of de na-controle van de verloskundige wordt meestal ook met name besproken dat je weer anticonceptie moet gaan gebruiken, niet hoe seks kan veranderen als je moeder bent geworden. Uit een How About Mom poll onder 1000 moeders geeft 80% aan dat seks is veranderd door het krijgen van kinderen, zowel geestelijk als lichamelijk. Daar willen we het dus wel over hebben.”

Ook in de How About Mom app is veel informatie te vinden over seksualiteit. Naast artikelen over seks na de bevalling, zin in seks en intimiteit, vind je in de app de gratis audio cursus Meer seksuele voldoening ontwikkeld in samenwerking met seksuologe Astrid Kremers.

How About Mom app schermen

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.