Hoe maak je seks bespreekbaar met je partner?

Weinig koppels praten daadwerkelijk over seks, terwijl dit zeker wel belangrijk kan zijn. Een goede communicatie met je partner is de basis voor een gezonde relatie. Het kan best lastig zijn om eerlijk over seks te praten, vooral omdat je de ander niet wilt kwetsen. Toch wordt je eerlijkheid beloond en komen jullie samen sterker uit jullie relatie, met betere seks natuurlijk ;-). Hier zijn een aantal tips waarom praten over seks belangrijk is voor je relatie en hoe je dit het beste aanpakt.

Besef dat praten belangrijk is
Zonder communicatie kan je niet altijd verwachten dat je partner op magische wijze uit zal vinden wat jij wel of niet fijn vindt. Het is haast onmogelijk om enkel via lichaamssignalen te achterhalen wat erin elkaars hoofd omgaat.

Laat je partner merken dat je om die reden praten belangrijk vindt. Dit kan in het begin eng zijn, maar weet dat je partner om je geeft. Als jullie elkaar het gevoel kunnen geven dat jullie overal over kunnen praten, dan versterkt dat alleen maar jullie band.

Bovendien, als jij kan vertellen wat jij fijn vindt, dan krijg jij meer zin en je partner dus ook.

Het beste moment om het gesprek te starten
Dit is niet in alle gevallen zo, maar vaak is dit het moment na de seks. Jullie zijn net klaargekomen en zijn ontspannen. Natuurlijk moet je op dat moment niet meteen gaan hameren op wat je wel en niet goed vond, want dan zou je wel eens de ander zijn of haar ego kunnen kwetsen. Waarmee je rustig zou kunnen beginnen is naar het vragen van de voorkeuren of fantasieën van de ander voordat je over jezelf begint.

Deel jullie fantasieën
Nieuwe dingen uitproberen in bed is haast nooit een slecht idee. Het kan juist spannend en opwindend zijn. Alleen heb je daarvoor wel een goede communicatie nodig. Daarvoor moet je helaas wel even door de zure appel heen bijten. Begin met het vragen naar de voorkeuren of fantasieën van je partner.

Misschien vindt jouw partner het ook eng om te vertellen wat hij/zij wilt
Besef dat je partner het misschien ook eng vindt om dit gesprek te starten. Jullie weten nog niet zo goed wat erin elkaars hoofd omgaat. Misschien voelt je partner dezelfde angst als jij om dit gesprek te starten. Het zou kunnen dat je partner niet meteen alles durft te vertellen, uit angst dat jij misschien wel vooroordelen zou kunnen hebben.

Geef het gesprek tijd
Het is ook belangrijk dat jullie elkaar de tijd en ruimte geven om hierover te kunnen praten. Het kan heel eng zijn om meteen open kaarten te spelen, misschien moeten jullie eerst nog iets meer aan elkaar wennen of meer vertrouwen winnen bij elkaar.

Daarnaast, als jullie elkaar al langer kennen, maar heel graag uit een bepaalde sleur willen bijvoorbeeld, dan is dit gesprek tijd geven ook geen slecht idee. Mensen moeten tenslotte altijd even wennen aan verandering.

Dus, dit gesprek meerdere keren starten is niet persé slecht. Want ook al heb je een perfect seksleven, praten over seks blijft leuk ;-).

Respond or ask a question

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.