Hoe behoud je een bruisend seksleven terwijl je jonge kinderen hebt?

seksleven

Je leert elkaar kennen en er is volop tijd en ruimte voor fijne spontane seks op elk vrij moment wat je maar kan bedenken. Jullie hebben het geluk om een kleine te verwelkomen en een gezin te stichten. Dit betekent een hoop veranderingen ook voor jullie seksleven. Een drukke baan, jonge kinderen, weinig slaap en een huishouden te runnen, goh wat kan in vijf jaar tijd je leven er ineens heel anders uitzien…

Samen vrijen is een wezenlijk onderdeel van je relatie. Het biedt verbondenheid, intimiteit, ontspanning en geilheid. Toen jullie nog geen kinderen hadden was er meer ruimte om te vrijen. Hadden jullie zin en was er ruimte om te vrijen? Dan kon dat gewoon! Maar nu met kleine kinderen zijn de mogelijkheden ineens beperkt en soms door slaaptekort en drukte is het verlangen naar elkaar ook minder.

Praat met elkaar over jullie seksleven

Dus hoe doe je dat dan? Hoe zorg je voor een leuk seksleven mèt kinderen? Het meest belangrijke: praat met elkaar. Misschien hebben jullie dit nooit eerder zo expliciet gedaan? Probeer het toch! Weet je van elkaar wat je in de stemming brengt? Verras de ander hiermee en wees creatief. Misschien kan een langdurige vrijpartij niet altijd, maar wellicht wel als je eens een avondje zonder kinderen bent (lang leven de oppas, opa’s, oma’s, ooms en tantes!) Misschien kan je wat minder luidruchtig zijn als je bang bent om de kinderen wakker te maken? Bewust de ander plagen maar ook zachtjes doen kan enorm lust verhogend werken.

Wees creatief met seks

Kleine kinderen zijn vaak vroeger wakker, gaan vroeger naar bed en doen middagslaapjes. Daar zitten kansen! Ga bijvoorbeeld eens samen “lekker vroeg naar bed” in plaats van samen voor de tv te hangen of door je telefoon heen te scrollen. Misschien is voor jullie het bed inmiddels ook wel de plek geworden waar je eindelijk kunt afschakelen van alles en kunt slapen. Maar er zijn natuurlijk meer plekken om seks te hebben dan alleen daar. Waarom niet eens op de bank, in de keuken, in de kelder, in de schuur… Bedenk het maar!

Na een bevalling kan het gevoel bij het vrijen ook anders zijn als daarvoor. Vind je het moeilijk om met je aandacht in het moment te zijn? Misschien voelt het vrijen anders aan voor beiden? Ook hier geldt dat creativiteit, geduld en praten belangrijk is. Daarbij kunnen speeltjes soms helpen. En in plaats van dat alleen uit te zoeken, kun je ook samen kijken wat leuk/spannend zou kunnen zijn. Er zijn hele leuke speeltjes te vinden geschikt voor jullie samen. Hierbij is er zowel voor de man als de vrouw stimulatie.

Verleid elkaar

Door alle “moet” dingen kan je nog wel eens vergeten tijd te maken voor elkaar. Je bent druk bezig met zorgen voor alles en iedereen, maar niet voor elkaar of jullie relatie. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een keer per maand echt even tijd samen hebt. Samen wat leuks doen de zorg voor de kinderen uitbesteden en ouderwets een date plannen. Kleed jezelf mooi aan, doe een lekker luchtje op en verleid elkaar. Draag mooie lingerie (of juist helemaal niets onder je kleding). Overigens geldt dat niet alleen voor de dames, ook voor heren is er genoeg leuk en spannend herenondergoed te vinden.

Alle tips op een rij

  • Praat met elkaar
  • Bereid dingen voor waarvan je weet dat je partner leuk en lekker vindt, verleidt elkaar
  • Maak tijd voor elkaar (ook voor niet seks dingen zoals samen uit eten, bioscoop etc)
  • Zoek nieuwe mogelijkheden tot seksueel contact, wees flexibel!
  • Blijf elkaar ook als liefdespartner zien en niet alleen als verzorgers van jullie kinderen
  • Verras elkaar, met een leuke nieuwe sekstoy bijvoorbeeld.
  • Wees creatief!

Dit blog is geschreven door Judith van Duivenboden-Kreijne van Vlam Magazine. Vlam is hét nieuwe magazine over relaties, intimiteit en seksualiteit.

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.