Het anale orgasme voor hem: P-spot orgasme

p-spot orgasme

In het blogartikel ‘Anale orgasme voor haar’ hebben we beloofd een blogartikel te schrijven over het anale orgasme voor hem, dus bij dezen! Experimenteren met anale seks wordt de laatste jaren steeds minder als een taboe gezien of als iets dat enkel homoseksuele mannen doen. Ook steeds meer hetero- of biseksuele mannen verkennen dit onderdeel van hun lichaam. In dit artikel geeft Christine le Duc je maar al te graag meer informatie over het prostaatorgasme, ook wel de p-spot.

Wat is de P-spot?

De P-spot, ook wel de mannelijke G-spot genoemd, is een gevoelige spot binnenin de anus. Het voelt aan als een hard bobbeltje, vaak wordt het vergeleken met een walnoot. Op deze gevoelige plek bevindt zich de prostaat. Dit is een klier die zich vlak boven de plasbuis bevindt. De originele functie van dit orgaan is het aanmaken van zaadvloeistof, dat zich later vermengt tot sperma met de zaadcellen. Naast deze voortplantingsfunctie bevat de prostaat ook een genotsfunctie wanneer je deze via de anus stimuleert, dat vinden wij mooi meegenomen. De prostaat kan gestimuleerd worden zonder dat de penis aan te raken. Sommige mannen beweren zelfs dat het prostaatorgasme veel intenser en beter voelt dan normaal klaarkomen.

Hoe stimuleer je de P-spot?

De prostaat stimuleren is niet zo voor de hand liggend als het lijkt, daarom geven we een aantal tips.

Waar bevindt de P-spot zich precies?

De prostaat bevindt zich tussen de blaas en de plasbuis. Deze kan je dus van binnen uit stimuleren. Wanneer je met je vinger de anus binnengaat, moet je ongeveer anderhalf tot twee vingerkootjes diep. Maak dan voorzichtig een “kom hier” beweging naar de penis toe. Wanneer je een kleine bobbel met een walnootachtige structuur voelt heb je de prostaat gevonden.

Voorbereidingen

Zorg ervoor dat je nagels geknipt zijn, dit voorkomt een onnodig pijnlijk gevoel. Wanneer je bang bent dat het een beetje vies kan worden, kan je het beste eerst naar de wc gaan of een anaaldouche gebruiken. Maar alsnog bestaat er het kleine risico dat er een beetje slijm of ontlasting mee komt. In dat geval is schaamte nergens voor nodig en moet je partner daar maar “schijt aan hebben”. Het hoort er nou eenmaal bij.

Tot slot maakt de anus maakt geen vocht aan. Daarom moet je glijmiddel gebruiken om pijn en een branderig gevoel te voorkomen. Anaal glijmiddel is speciaal ontwikkelt voor het anale spel. Dit is veel dikker dan normaal glijmiddel en bevat bovendien een licht verdovend effect, dit zal helpen om de kringspier te ontspannen. 

Zorg voor ontspanning

Voordat je gaat beginnen is het belangrijk om voldoende ontspannen te zijn. Als je dit met je partner doet, kan die je eerst een massage geven. Belangrijk is hierbij dat je jouw lichaam beter leert kennen en dat je leert de anus te ontspannen. Anaal glijmiddel kan hierbij helpen.

Neem ook andere erogene zones mee

Focus je niet meteen op dat ene gaatje. Belangrijk is dat je geniet, dit kan je doen door eerst andere erogene zones mee te nemen die je fijn vindt. Daarnaast kan je ook eerst de prostaat stimuleren via het perineum. Het perineum is de zone tussen de ballen en de anus.

Lees ook: “Anaal vingeren”

Is de prostaat stimuleren gezond?

Jazeker! Prostaatkanker is een ziekte die relatief vaak voorkomt bij mannen. Het stimuleren van de prostaat schijnt de kans op kanker of andere ongemakken te verkleinen. De gangbare theorie is dat het gezond is om de prostaat regelmatig vocht af te laten staan, omdat er ongezonde bacteriën zich in het prostaatvocht kunnen ophopen. Dus door de prostaat regelmatig vocht af te laten staan kan je deze narigheden op een plezierige manier voorkomen.

Wil je een anale toy gebruiken?

Wanneer je het fijn vindt om anaal te vingeren, kan een anale toy een goede volgende stap zijn. Belangrijk is dat je de volgende tips meeneemt; jij bent degene die het tempo bepaalt, bouw eerst je verlangens op en focus je niet teveel op dat ene gaatje, maar neem je andere genot spotten mee in het spel. En tot slot: je kunt nooit te veel glijmiddel gebruiken.


Lees ook: ‘Glijmiddel gebruiken is hartstikke normaal!’


Let er wel goed op welk glijmiddel je koopt. Niet alle siliconen love toys kunnen een siliconen glijmiddel verdragen. Gelukkig houden de meeste anale glijmiddelen hier wel rekening mee.

Ook is het heel belangrijk dat je er op let dat je een toy koopt die geschikt is voor een anaal spel. Een vibrator is bijvoorbeeld meestal niet geschikt, omdat het geen verbrede onderkant heeft. Wanneer een toy zonder verbreding voorbij je kringspier komt, kan deze naar binnen schieten en dat is geen pretje.

De anale toys die je hebt beste kunt gebruiken om het prostaat orgasme te bereiken is een prostaat vibrator of een prostaat stimulator. Deze toys hebben een unieke vorm die speciaal gemaakt is voor een prostaat massage. Ze bestaan in verschillende formaten en varianten. Ook zijn er modellen bij die de prostaat daarbij ook nog weten te stimuleren via het perineum.


Bekijk ook: ‘Natuurlijk bestaan er ook dildo’s voor mannen!’

Respond or ask a question

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.