Friends with benefits, ofwel “seksmaatjes”

Er zijn zoveel verschillende vormen van relaties; een vaste relatie, vriendschappelijk puur platonisch, kortstondige relaties, vrijblijvende open relatie….
Alles kan. Zolang je beide maar hetzelfde van elkaar verwacht of juist niet.

In dit blog gaan we wat dieper in op in feite de meest eenvoudige relatie ” Friends with benefits” Nou ja eenvoudig? Zolang beiden de ‘regels’ begrijpen en naleven.

FWB ofwel Friends with benefits….wat is dit nu precies?
Iedereen heeft er wel eens over gehoord of een film over gezien. Zoals de gelijknamige romantische film “Friends with benefits” met oa idool Justin Timberlake uit 2011.
Wikipedia omschrijft het als volgt;
Een vriend of vriendin waarmee men af en toe geslachtsgemeenschap kan hebben, zonder dat er een liefdesrelatie mee aanwezig is.
( Bron; Wikipedia)

Ok, dit is een omschrijving die aardig in de buurt komt. Inderdaad er is met regelmaat seks en het is geen volwaardige liefdesrelatie. Volgens de letterlijke vertaling ben je vrienden met voordelen.
En dat ‘voordeel’ is seks zonder nadelen of gezeur.
Veel FWB relaties ontstaan vaak na een heftige pijnlijke break-up waar je maar moeilijk overheen komt. Maar de behoefte naar seks blijft natuurlijk bestaan. De seks wil je wel, maar alsjeblieft even geen diepgaande gesprekken, bouwen aan een gezamenlijke toekomst, vakantie plannen maken en al helemaal geen schoonfamilie bezoekjes. Gewoon seks met een vertrouwd persoon ipv wisselende contacten. Want dat laatste is ook zo tijdrovend en duur ( eerst wat drinken, restaurantje etc) en vaak niet de beste seks. Want seks wordt vaak beter nadat je elkaar en elkaars lichaam beter kent.

Tot zover lijkt het ideaal toch? En dat kan het ook zijn als je beide de regels kent en begrijpt. Dan weet je wat je wel en vooral ook niet moet verwachten. Hier hebben wij de ‘regels’ even voor je opgesomd.
Regel 1 Doe het om de juiste reden.
En de reden zou moeten zijn; ongecompliceerde seks.
Dus begin er nooit aan als je eigenlijke doel is dat hij/zij wel van je gaat houden. Dat werkt meestal niet! Tuurlijk in romantische films eindigt het wel zo. Maar een film is een film mensen.

Regel 2 Niet ‘zeuren’.
Keep it simple! Ga niet aan zijn/haar hoofd zeuren over je ruzie met je collega. Of over die ene vriend(in) die altijd op het laatste moment afzegt. Hij of zij zit daar niet op te wachten. Remember; jullie gemeenschappelijke doel is ongecompliceerde seks. Heb je een slechte dag gehad en er eigenlijk niet zo’n zin in? Bel hem of haar af. Kijk, dat mag dan ook heel gemakkelijk. Zelfs een appje zonder uitleg voldoet 🙂

Regel 3 Word niet te close
Prima om na de seks nog even na te genieten en eventueel even wat samen te drinken. Maar ga niet samen een romantische film kijken of lekker de hele nacht tegen elkaar blijven liggen. Na de seks hoef je niet direct je spullen te pakken en halsoverkop wegrennen, maar het ‘kleffe’ romantische kun je beter achterwege laten.

Regel 4 Houd hem /haar uit je persoonlijke vrienden- en familiekring
Dit is bijna één van de belangrijkste. Betrek je FWB niet in je vriendenkring, onthoud dat deze relatie niet never-ending is. De kans is groot dat er vroeg of later een eind aan komt. Makkelijker dat je vrienden er lekker buiten blijven. Zo komt hij/zij ook niet zoveel over je te weten en hoef je je vrienden geen uitleg te geven over het feit als hij/zij weer vertrokken is.
Tja en over de kerst met je familie vieren hoeven we het zeker niet te hebben…..dat hoort er zeker niet bij. Jullie vieren het wel onder de lakens!

Regel 5 Better safe than sorry
Zeggen we net bij vorige regel dat het één van de belangrijkste regels is, kom je deze tegen. Met stip nummer 1; veilige seks!
Zorg dat je altijd veilige seks hebt. En dan hebben we het niet alleen over de pil maar ook nog over condooms.
Wie zegt dat jij de enige FWB bent? Speel nooit of te nimmer met je gezondheid en gebruik altijd een condoom!

Regel 6 Houd het luchtig en gezellig
Wees waakzaam dat het je geen moeite of stress oplevert. Merk je dat je eigenlijk met tegenzin er naar toe gaat of dat het iedere keer eindigt in een uitputtende ruzie? Accepteer dan dat ‘ the magic gone ‘is. Dit gebeurt ook met grote regelmaat.
Geeft het je beiden geen goed gevoel meer en kost het energie? Stop er mee. Dit gaat namelijk het hele doel voorbij; vrije en ongecomliceerde seks.

Regel 7 Behandel elkaar met respect
Ook als is het geen echte liefdesrelatie, je bent wel met elkaar een soort relatie aangegaan. Behandel elkaar met respect. Het heeft van beiden vertrouwen gevraagd, dus schaadt dit niet. Het kan een ander kapot maken en dat mag nooit de bedoeling zijn.
Dus heb je geen zin meer in je FWB? Zeg het eerlijk….
Je wist beiden waar je aan begon.

Regel 8 Geef geen valse signalen
Verwar je positieve gevoel niet met liefde. Daar komt zoveel meer bij kijken….
Tuurlijk kun je een euforisch gevoel hebben na een heerlijke vrijpartij. Maar denk er wel aan dat je echt alleen de leuke kanten van deze persoon ziet. Het verraderlijke is dat je geilheid verwart met verliefdheid. En voor je het weet neem je een cadeautje mee of zeg je de woorden IK HOU VAN JOU. Pas daar mee op!
Het kan de ander verwarren of afschrikken.
En mocht je toch echt denken dat je meer voelt , spreek het dan uit.
De kans bestaat dat de ander het dan beëindigd . Jammer dan, eerlijkheid telt.
En wie weet…..is er bij de ander toch ook gevoel bij gekomen en kun je het naar een next level brengen….net als in de film!
Maar denk eraan …. dat mag nooit de insteek zijn!

Als je bovenstaande regels samen begrijpt en naleeft kun je samen genieten van ongecompliceerde heerlijke seks zonder andere libido-verlagende factoren!
Je hebt dan je friend with benefit oftewel je neukmaatje gevonden! Enjoy!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.