Erectie problemen… dé feiten en fabels…

Na een flinke avond flink doorgehaald te hebben in het café kunnen de bed-prestaties wel eens (flink) onder de maat zijn. Na een paar onmogelijke pogingen val je meestal in een diepe slaap. ” No worries, morgen haal ik het wel in.” Geen probleem… Maar wat als presteren vaker niet lukt? Wat als je moeilijk of geen erectie krijgt? Of de erectie is niet hard genoeg? Een erectie stoornis of erectie probleem is een héél gevoelig onderwerp. Het maakt veel mannen onzeker en dat terwijl het toch veel voorkomt. Meer dan je wellicht verwacht. In Nederland heeft 14% van de mannen last van erectie problemen.

Buiten het feit dat het een héél gevoelig onderwerp is bestaan er ook heel veel misverstanden over dit onderwerp. Daarom hebben wij hier de eest voorkomende fabels en feiten voor je op een rij.

Erectie problemen is een typisch oude mannen kwaal

FABEL!

Alle mannen ongeacht de leeftijd kunnen (tijdelijk) te kampen krijgen met erectieproblemen. Dus of je nu 20, 45 of 70 bent, het kan iedere man overkomen. Wat wel een feit is dat erectiestoornissen vaker op oudere leeftijd voorkomen. De verklaring hiervoor is dat de conditie van de bloedvaten vermindert, naarmate je ouder wordt. Hierdoor neemt het erectievermogen bij veel oudere mannen langzaam af.
Even wat cijfers op een rij;
Uit onderzoek is gebleken dat 7% van de mannen 20- 40 jaar erectie problemen heeft. In de leeftijd van 40 tot 70 jaar is dit percentage 14%. En bij mannen boven de 70 jaar is dit zelfs 42%.
Wereldwijd gaan er naar schatting 150 miljoen mannen gebukt onder erectieproblemen. En zelfs zal dit aantal waarschijnlijk hoger liggen, want niet iedereen praat over zijn erectiestoornissen.

You're powers are weak old man" #FamilyGuy #StarWars Christine le Duc
The force is weak with you old man! Bron: Family Guy

Een erectieprobleem zit tussen je oren

FABEL ÉN GEDEELTELIJK EEN FEIT.

In meeste gevallen hebben erectieproblemen een lichamelijke oorzaak. Een erectie hangt samen met bloedtoevoer en bloedvaten in goede conditie. Dus feitelijk mogen we stellen dat alle risicofactoren voor hart- en vaataandoeningen ook gelden voor erectiestoornissen. Denk hierbij aan hoge cholesterol, diabetes, overgewicht, hoge bloeddruk en roken.
Dus dat het tussen je oren zit is een fabel.

Maar er is ook een gedeelte ‘ feit .. Wanneer je eenmaal lichte erectiestoornissen hebt ervaren word je als man vaak erg onzeker. Soms slaat zelfs de paniek toe. De prestatiedrang wordt dan groot en de druk neemt gigantisch toe. Dit resulteert vaak dan in ongegronde bevestiging; “zie je ….ik krijg geen erectie meer, of niet hard genoeg. ” Hierdoor beland je – onnodig- in een negatieve spiraal. Sex wordt dan echt een DING…..

Maar ook zijn er gevallen waar de oorsprong van erectie stoornissen terug te vinden zijn in de psychische factoren.
Denk hierbij aan stress, faalangst en nervositeit. Deze factoren komen vaker voor bij jongere mannen, vaak zijn ze nog niet helemaal ontwikkeld in sex en onzekerheid speelt dan parten.

Bron: Pinterest

Sex én erectie pillen zijn gevaarlijk voor mensen met hart- en vaatziekten

FABEL ÉN GEDEELTELIJK EEN FEIT.

Natuurlijk moeten mensen met vaat- en vooral hartziekten oppassen voor inspanning. Wanneer je een hart- vaatziekte patiënt bent sta je onder controle bij de arts zodat er goed beoordeeld wordt of je de belasting van sexuele activiteiten aan kan. In principe levert dit voor hartpatiënten geen gevaar op. Overleg dit altijd met je arts. Maar de stelling dat sex gevaarlijk is voor mensen met hart- en vaatziekten is niet helemaal waar!
Erectiepillen kan bij normaal gebruik geen kwaad. Dit geldt voor alle hulpmiddelen. Er zijn wel ziekten of afwijkingen waarbij het gebruik van erectie pillen mogelijk gevaarlijk kunnen zijn. Bv bij medicijnen om druk en/of pijn op de borst te verminderen.
Ons advies is ; om bij ziekten het even voor te leggen aan je arts.

Erectieproblemen bespreken bij de huisarts heeft geen zin

FABEL!

Een grotere fabel bestaat in dit onderwerp bijna niet….! We kunnen niet genoeg benadrukken dat een bezoek aan de huisarts bij erectie-problemen ontzettend veel zin. Een erectie ontstaat door een samenspel van zenuwen, spiercellen en bloedvoorziening. De hersenen geven een signaal aan de zenuwbanen die naar de penis lopen. Dus de hersenen zijn een zeer belangrijk sexueel orgaan. De spiercellen in de zwellichamen ontspannen zich en er stroomt bloed in. Dus het is afhankelijk van je hersenenen, bloedtoevoer, zenuwen en spieren. Een erectieprobleem kan dus komen doordat 1 onderdeel niet goed genoeg werkt. De penis en zijn werking kan heel veel zeggen over je gezondheid . Zo kan het een signaal zijn van hart- en vaatziekten. Maar ook van mentale problemen, dus dat signaal van hersenen niet doorkomt, door teveel stress waar je jezelf niet van bewust was.

Ook kan een arts je helpen met erectie problemen.
Dus een bezoek aan de huisarts heeft zeker zin en raden we derhalve ook zeker aan!

Om een goede erectie te krijgen én te houden moet je ontspannen zijn

FEIT!

Stress, faalangst en nervositeit hebben een zeer negatieve invloed op het krijgen van een erectie. Advies is dan ook om genoeg de tijd te nemen voor seks. Maar ook zeer zeker voor een lekker voorspel. Masseer elkaar, zoen heftig met elkaar en leg vooral geen nadruk op de daadwerkelijke daad en prestatie. Bespreek met je partner de erectieproblemen en bouw het langzaam op. In veel gevallen worden erectieproblemen geleidelijk opgelost door er samen begrip voor te hebben en juíst meer tijd te steken in het knuffelen, strelen, zoenen en masseren van elkaar. Op die manier ligt er minder nadruk op de daadwerkelijke erectie, wordt de man ontspannen en dan zie je dat het vanzelf weer lukt. Ben niet te streng en veeleisend voor jezelf en geniet samen van de intimiteit. Blijf dit zeker doen, want hoe langer er geen intimiteit meer is hoe lastiger het wordt en hoe hardnekkiger de erectieproblemen zijn.

Bij erectiepillen is het ook van belang dat je de tijd geeft aan de werking hiervan. Verwacht niet direct bij eerste gebruik wonderen en keiharde penis die een uur aanhoudt. Geduld is echt nodig.

Alcohol heeft een negatief effect op de erectie

FEIT!

Alcohol werkt niet mee aan een goede erectie. Alcohol zorgt wel voor een ontspannen sfeer en het maakt de grenzen wat vager. Je wordt wat losser en je flirtcapaciteit gaat omhoog want je onzekerheid wordt afgeremd. Kortom je wordt wat ongeremder…. maar het komt je penis niet ten goede helaas.

Erectiepillen verhogen de zin in seks

FABEL!

Helaas, erectiepillen verhogen niet je libido, dus het verhoogt niet de lust. Erectiepillen zorgen voor een erectie maar werken alleen als de man voldoende sexueel gestimuleerd is of wordt. Je krijgt geen spontane erectie na het slikken van een erectiepil. Het is een hulpmiddel en geeft dat extra duwtje in de rug…..

 

Erectiepillen zorgen voor een langdurige erectie

FABEL!

Ook dit is een fabel. Je krijgt geen langdurige erectie door het gebruik van erectiepillen. Zodra dat er ejaculatie , dus zaadlozing ofwel klaarkomen, plaats vindt stopt ook de erectie.
Er zijn wel hulpmiddelen in pilvorm of creme die een zaadlozing kunnen uitstellen. Dan houdt een erectie langer aan.

 

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.