Daten tijdens Corona…

Corona…het treft iedereen zo vreselijk zwaar! De onzekere tijd maakt de dagen donker en somber. Door het vele thuiswerken- of nog erger door werkloosheid- zitten veel koppels elkaar 24 uur per dag op de nek. In dit artikel staan we eens extra stil bij de singles! Hoe zwaar is het voor hen…. nu uitgaan, festivals, restaurants allemaal niet meer tot de mogelijkheden behoren om juist Mr. Right of Miss. Perfect te ontmoeten.

Hier hebben we wat handige tips om tóch op afstand te kunnen daten en zo deze zware tijd toch wat positiever te maken. Want het vergt misschien wat creativiteit en je moet wat vindingrijk zijn maar daten kan nog steeds! En ook nog corona-proof!

Video-bellen

Na een tijd op de datingsite contact te hebben gehad en je voelt samen een klik en wil graag naar Next Level….elkaar ontmoeten! Helaas gooit Corona dan genadeloos roet in het eten. Niet alleen zijn de openbare plekken beperkt maar je moet je ook afvragen of het nu wel verstandig is om elkaar fysiek te ontmoeten. Maar natuurlijk wil je juíst die match niet laten lopen! Probeer dan eerst eens met video bellen de next step te maken! Er zijn zoveel mogelijkheden om te videobellen. Er zijn zoveel apps die het mogelijk maken om te video bellen. Op https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/gratis-bellen-via-internet zijn alle mogelijke apps opgelijst. Met de plus- en minpunten duidelijk beschreven. Zo zijn er ook apps waar je privacy gewaarborgd wordt, bv Jitsi Meet.

Royalty-free video call photos free download | Pxfuel
Bron: Pxfuel.com

Samen genieten van muziek

Hoe vanzelfsprekend was het – vóór corona- tijd- om samen lekker los te gaan tijdens een festival. Of lekker ‘schuifelen’ tijdens een concert. Ook hier gooit Corona roet in het eten. Maar….er is een alternatief….. veel artiesten hebben ‘huiskamerconcerten’ gemaakt. Deze kun je streamen, vaak tegen betaling maar er zijn er ook gratis of tegen een vrijblijvende bijdrage. De band Direct is het voorbeeld dat ze tegen een vrijblijvende bijdrage een prachtig concert hebben opgetuigd die je kon streamen. Hebben jullie dezelfde muzieksmaak kies een concert en stream deze beiden thuis, met videobellen kun je dan samen genieten van jullie favoriete artiest. En wie weet staan jullie aan eind van de avond wel heerlijk digitaal de schuifelen!

Cultuur snuiven op afstand

Houd jij ervan om op een zaterdagmiddag heerlijk rond te hangen in een museum? En heb je nét die match die ook van musea houdt? Ok, museumbezoeken zijn beperkt of zelfs niet mogelijk. Check altijd even de maatregelen die het RIVM oplegt. Maar hier heeft Google mooi op ingespeeld. Ja ja, je leest het goed! Het is mogelijk om een virtuele museumtour te doen. Met Google’s Art & Culture plaform duiken jullie samen de kunstwereld in vanuit ieder zijn/haar eigen woonkamer!

Netflix & Chillen

Inmiddels weet iedereen dat dit een code-zin is geworden voor sex! Ok fysieke sex wordt wat lastiger maar wil je écht samen op afstand Netflix kijken dan is ook dit mogelijk! Met Netflix Party kun je via een plugin samen een film of serie streamen en ondertussen ook commentaar geven via een chat! Een stapje verder is natuurlijk hierbij video bellen….kun je lekker vanaf je bank samen genieten van een serie en geloof het maar…dat chillen – lees sex- komt later wel!

File:Netflixandchillselfmade.png - Wikimedia Commons
Bron: Wikimedia Commons

Wine & dine via facetime

Zorg allebei voor wat lekkers in huis. Je favoriete drankje en wat lekkers te eten en ga met elkaar face-timen. Voor de lefgozers onder jullie trek je wat verleidelijks aan zoals een mooi lingeriesetje en haal je wat erotisch eten in huis. Wat denk je van aardbeien met slagroom die je plagend in je mond stopt! Of een chocoladefontein met exotische fruiten! Dat wordt virtueel smullen van elkaar!

We begrijpen heel goed dat niets kan tippen aan “The real deal”. Elkaar fysiek ontmoeten en samen genieten van een one-night stand of een duurzame relatie opbouwen. Corona maakt dit nu even erg lastig. Maar ben vindingrijk en denk out-of-the- box en je staat versteld wat er wél kan. Probeer positief te blijven denken en hopelijk zijn de donkere en onzekere dagen snel voorbij.

 

 

 

 

Respond or ask a question

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.