Dans der verleiding

Als je danst, voel je je vrij, vrouwelijk, sexy… Zeker als je kiest voor de tango, paaldansen of buikdansen.

Stephanie (22) paaldanseres heeft jarenlang intensief geturnd en volgt sinds anderhalf jaar paaldansles.
” Ik vind het verslavend, paaldansen is zó leuk om te doen. En een fantastische workout. Ik heb nog steeds regelmatig spierpijn. Ook weleens blauwe plekken. Ik ben er anderhalf jaar geleden mee begonnen. Ik turnde in een sportschool waar ook paaldansles werd gegeven en raakte algauw geïnteresseerd. Toen ik stopte met turnen, was het voor mij dan ook logisch dat ik ging paaldansen. Het brengt je zoveel lenigheid en kracht, dat heeft mijn lijf nodig. Toen ik er net mee begon, vroeg men weleens of ik ook in een striptent wilde werken bijvoorbeeld. Ik snap de associatie van mensen wel, maar paaldansen heeft weinig met strippen te maken. Het is wél een sensuele manier van bewegen, dat is een van de dingen die ik er zo leuk aan vind. Paaldansen geeft me zelfvertrouwen. Als ik een choreografie moet maken en mijn act aan de groep moet laten zien, ben ik nog steeds zenuwachtig. Totdat ik in de paal klim. Dan heb ik alleen nog een gevoel van overwinning.”

Buikdansen gaat over de viering van het leven

Raniya (35) buikdanseres heeft haar eigen dansstudio waar ze buikdansles geeft. Ook treedt ze regelmatig op.
“Dans is een universele taal die verder reikt dan woorden. Ik dans elke dag, daarmee druk ik uit wie ik ben en wat ik voel. Als klein meisje zag ik in het Midden-Oosten, tijdens een reis met mijn familie, voor het eerste een buikdanseres. Ik vond het fascinerend! In eerste instantie ging ik op balletles, jaren later ben ik zelf gaan buikdansen. Of je nu carrièrevrouw, moeder, student of huisvrouw bent: door te buikdansen kom je los van de rol die je in je dagelijks leven hebt. Buikdansen is een van de meest sensuele dansvormen ter wereld. Maar het gaat niet alleen om verleiding. Van oudsher staat de dans symbool voor expressie van de ziel en de viering van het leven. Ik heb veel gereisd, door het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Amerika en Europa, om de verschillende buikdansstijlen te onderzoeken. En inmiddels heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt. Buikdansen geeft me de energie en kracht om volop in het leven te staan.”

De sensualiteit van tango is onbeschrijflijk

Diana (41) tangodanseres danst al haar hele leven en werd hopeloos verliefd op de Argentijnse tango.
” Als iemand tegen mij zegt: ‘Wat dans jij mooi!’ dan krijg ik het warm. Blijkbaar zien mensen hoe verleidelijk de tango kan zijn. Ik dans al mijn hele leven. Ik begon met jazz en heb – toen ik in Parijs woonde – lang salsa gedanst. Later verhuisde ik naar de Cote d’Azur. Op een zwoele zomeravond was ik daar op een waanzinnig buitenfeest, waar een demonstratie werd gegeven van de Argentijnse tango. Ik was op slag verliefd. De sensualiteit van de dans is onbeschrijflijk. Ik heb sprakeloos staan kijken, vond het zó mooi. Niet veel later volgde ik mijn eerste tangoles. Ik vond zelfs een Argentijnse danspartner. Ik had een drukke baan, maar de tango werd mijn romantische uitlaadklep. Met mijn danspartner gaf ik demonstraties op straat. En toen ik uiteindelijk terugverhuisde naar Nederland, heb ik van dansen mijn beroep gemaakt. De tango geeft je het ultieme gevoel van samen één zijn. Als ik met een man de tango dans, ben ik drie minuten lang verliefd. Alsof we samensmelten. Daarvoor hoef je geen liefdespaar te zijn. Ik voel me goed als ik dans. Mooi en verleidelijk. Met de tango kun je spelen. Het kan er op de dansvloer zo ‘heet’ aan toegaan als je zelf wilt.”

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.