Boost je zelfvertrouwen met deze 5 tips!

zelfvertrouwen

Voel jij je de laatste tijd niet zo sexy en zelfverzekerd? Dan ben je gelukkig niet de enige. Niemand voelt zich altijd on top of the world, maar de kunst is om jezelf te overtuigen dat je je wel zo voelt! Hoe doe je dat? Er is niet één ding dat voor iedereen werkt, maar wel meerdere voor je kunnen werken. Wij geven tips hoe je jouw zelfvertrouwen een boost kunt geven!


Waarom een zelfvertrouwen boost?

Het zou ideaal zijn als we je een pakketje konden sturen met alle sexiness en zelfvertrouwen die je nodig hebt, maar helaas: dit moet je toch zelf doen. Waarschijnlijk zal dit niet van de één op de andere dag omslaan, maar met consistentie en veel liefde voor jezelf kom je er vanzelf. Het besluit om deze stap te nemen is het begin van een prachtige reis om jezelf terug te vinden.

Wees vooral niet bang om hulp te vragen als je er zelf niet uitkomt. Begin met vrienden of familie als je daar je ei kwijt kunt, maar het is helemaal niet raar dat je dit liever niet doet. Dan kun je altijd kijken of je met een professional kan praten die jou kan helpen bij een laag zelfbeeld.

1. Neem controle over je leven

Het is lastiger dan we soms denken, maar vergelijk jezelf niet teveel met anderen. Laten we even eerlijk zijn: iedereen doet het. Met sociale media 24/7 onder onze neus is het moeilijk om de rest van de wereld te vermijden of er niet ingezogen te worden. Hoe mooi het er allemaal ook uitziet, onthoud dat het slechts één momentopname is en dat er vaak veel tijd en fotobewerking achter schuilgaat.

Neem controle over de situaties waar je je in bevindt. De manier waarop jij jij jezelf draagt en je opstelt ten opzichte van anderen, geeft je al een voorsprong. Loop en sta niet met je hoofd naar de grond gericht, of met je schouders helemaal naar voren gebogen. Je houding is een eerste indruk en je wilt dat die zelfvertrouwen uitstraalt, of je je nou daadwerkelijk zo voelt of niet. Je echte zelfvertrouwen gaat er hierdoor ook op vooruit! Het maakt niet uit wat voor setting het is, jij hebt de touwtjes in handen.

2. Trek je mooiste lingerie aan

Wat lingerie wel niet voor je zelfvertrouwen kan doen… Het juiste setje dat jouw favoriete lichaamsdelen benadrukt kan zo’n ongelooflijk verschil maken in hoe sexy en zelfverzekerd je voelt. Draag deze onder je dagelijkse kleding en merk direct het effect. Of houd een modeshow met al je sexy lingerie en bewonder je lichaam in het mooiste kant en satijn.

Als jij je comfortabel erbij voelt, neem dan een sexy selfie of twee. Sla ze op in een beveiligde map of verwijder ze direct, nadat jij je ogen uit hebt gekeken. Heb je een speciaal iemand? Misschien kun je de stoute schoenen aantrekken en deze versturen, zolang jij je empowered voelt. Je doet het omdat jij het wilt.

boost zelfvertrouwen

3. Zorg voor je lichaam

Jouw lichaam doorstaat zoveel veranderingen en realiseer je dat dit heel normaal is, vooral bij vrouwelijke lichamen. Zelfs tijdens je menstruatiecyclus kunnen er al grote veranderingen plaatsvinden, maar ook stress of zwangerschap brengen verandering teweeg. En dat is niks om je schuldig over te voelen of je voor te schamen. In de tijd waarin we leven is het logisch dat je meer stress ervaart en dat je lichaam niet altijd voorop staat.

Maar probeer dit wel vol te houden, want als jij voor je lichaam zorgt, zul je zien dat je al beter in je vel zit. Het zijn de kleine stapjes die je aan je routine toevoegt die ertoe doen! Begin met een blokje om tijdens je lunch pauze, probeer eens een yoga-flow te volgen of ga een keer in de week naar de sportschool. Probeer een skincare routine toe te voegen of gooi die om en blijf altijd om je persoonlijke hygiëne te denken. Jouw lichaam verdient het om elke dag in het zonnetje gezet te worden en dit geeft een mega boost aan je zelfvertrouwen.


Bekijk ook: ‘Zo leer je opnieuw van je lichaam houden’


4. Zorg voor je ziel

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wees lief voor jezelf. Als jij jezelf met liefde en acceptatie behandelt, dan gaat jouw zelfvertrouwen vanzelf omhoog. Er is niks sexier dan goed in je eigen lijf zitten en jezelf liefhebben, want dat verdien je. Dus ga naar de spa of organiseer een wellness dagje thuis. Maak je eigen verzorgingsmaskers, ga heerlijk lang in bad en verzorg jezelf van top tot teen.

Als je dit al niet doet: maak keuzes. Maak je je ergens zorgen over? Stel je al een lange tijd een keuze uit? Hak die knoop door, want dat is al een hele kopzorg minder. En wist je dat met elk besluit dat je neemt, jij je steeds een stuk zekerder voelt? Je hebt niemand nodig om die keuzes voor jou te maken.

En gooi alsjeblieft perfectie het raam uit. Wij zijn er om fouten te maken. Hoe beter je wordt in het maken van fouten, hoe leuker het leven wordt. Dat klinkt wat tegendraads, maar als jij niet bang bent om fouten te maken, verdwijnt die angst vanzelf. Het zijn geen fouten meer, maar levenslessen waar jij alleen maar beter van wordt!

5. Focus op jouw heden en toekomst

Jij staat op nummer één en zo óók jouw heden en toekomst. Jaag je passies en dromen achterna, stap uit je comfort zone en geniet van wat het leven te bieden heeft! Vier overwinningen. Het maakt niet uit wie ze ziet, zolang jij weet dat je weer een stap verder bent. Schrijf je overwinningen op, spreek je dankbaarheid voor jezelf uit en zet je volgende doel. Dit heb je wel even gedaan, hè? Daar mag je trots op zijn! Het leven is te kort om je dromen en passies te parkeren.

Het laatste dat we mee willen geven: oordeel jezelf niet als je je niet goed voelt. Iedereen heeft mindere dagen, dus het is belangrijk dat je het jezelf niet kwalijk neemt. Er kunnen zoveel redenen zijn waarom je je zo voelt en op dat soort momenten kun je beter lief voor jezelf zijn. Als je beste vriendin of partner een slecht dag heeft, dan ben je ook extra lief voor ze, toch? Dus waarom doe je dat niet voor jezelf?


 

Hoe geef jij jezelf een confidence boost? Laat een reactie achter!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.