Anaal orgasme voor haar!

lingerie

Voor sommige vrouwen is een anaal orgasme absoluut geen optie. Anderen zijn juist weer heel erg nieuwsgierig. In dit blog hoopt Christine le Duc jouw nieuwsgierigheid te beantwoorden. We leggen uit of dit orgasme überhaupt bestaat en hoe je dit kan bereiken.

Bestaat er een vrouwelijk anaal orgasme?

Jazeker! De anus is een hele gevoelige plek, daar komen allerlei zenuwuiteinden samen. Ook de clitoris loopt voor een stukje door naar de anus. Je kan er zelfs je G-spot indirect mee stimuleren. Dus ja, er is zeker potentieel voor dat anale orgasme. 

Ook mannen kunnen een anaal orgasme krijgen, vaak gaat dit veel makkelijker dan bij vrouwen, omdat hun zeer gevoelige prostaat zich daar bevindt. Benieuwd naar het prostaat orgasme? Helaas hebben we hier nog geen blogstukje over, maar deze houden we nog tegoed.

Kan ik het anale orgasme bereiken?

Laten we even vooropstellen dat ieder lichaam anders is. Zelfs vaginale orgasmes verschillen per vrouw. Voor de ene vrouw zal het meer geduld vragen dan van de andere, maar het is zeker wel mogelijk! Een stappenplan dat precies klopt is er dus niet, maar we kunnen uiteraard wel een paar tips geven om je op weg te helpen!

Hoe bereik je het anale orgasme?

Of je nou een anaal orgasme wilt bereiken tijdens een solo-sessie of met je partner, deze tips kunnen in beide situaties van pas komen.

Take it easy

De eerste en belangrijkste tip is dat je niks moet forceren. Er hoeft absoluut geen haast bij te zitten. Neem vooral je tijd. Wanneer je je laat verwennen door je partner is het belangrijk dat je hier goed over communiceert. Vanaf het moment dat het pijn doet, zal dat orgasme waarschijnlijk ook niet meer komen.

Bouw je verlangens op en ontspan

Wetende dat je niks forceert en dat pijn onnodig is, kan je jezelf richten op het verkrijgen van verlangen. Focus je niet helemaal op dat ene gaatje. Geniet ook van je andere intieme zones. Een erotische massage kan bijvoorbeeld ook al een fijn voorspel zijn, het masseren van je billen kan ook al een gevoel van verlangen opleveren. Na een massage ben je wat soepeler en meer ontspannen. Je kan ook eerst je clitoris stimuleren, of andere plekken die je fijn vindt. Ook kun je jouw vagina van binnen stimuleren. Hierdoor zal er meer bloed rondstromen en zullen je zenuwuiteinden, die zich ook in je anus bevinden, gevoeliger worden. 

Gebruik glijmiddel

In deze gevallen is speeksel niet genoeg om de anus nat te maken. De anus maakt zelf geen vocht aan en is dus veel droger. Om pijn en een branderig gevoel te voorkomen is het heel erg aangeraden om glijmiddel te gebruiken. Er bestaat anaal glijmiddel, dit is speciaal gemaakt voor het anale spel. Dit glijmiddel is veel dikker dan andere glijmiddelen en bevat een licht-verdovende stof, dit helpt om de kringspieren te doen ontspannen.

Ook kun je overwegen anal cream te gebruiken wanneer je te gespannen bent. Dit zorgt ervoor dat je kringspieren zich meer zullen ontspannen en voorkomt onnodige pijn.

Een anale toy gebruiken?

Wanneer je jezelf met je vingers aanraken al erg fijn vind, kan een anale toy of anale seks met je partner een volgende stap zijn. In dit geval raden we dezelfde tips aan; jij bepaalt het tempo, bouw eerst je verlangens op, wees niet te gefocust op dat ene gaatje, maar neem ook andere genot spotten mee in het spel. En vooral, gebruik voldoende glijmiddel!

Let bij de anale toys op welk glijmiddel je koopt, niet alle siliconen toys kunnen tegen siliconen glijmiddel. Alhoewel de meeste anale glijmiddelen hier wel rekening mee houden. 

Belangrijk! Ook moet je er op letten dat je een toy koopt die geschikt is voor een anaal spel. Een normale vibrator is namelijk meestal niet geschikt, omdat het geen verbreding aan de onderkant heeft. Ooit van de werking van een zetpil gehoord? Deze schiet namelijk naar binnen vanaf het moment dat het voorbij de kringspier komt. Dit kan dus ook gebeuren met een normale vibrator zonder brede voet! En nee, dit is geen grap. Een brede voet aan de onderkant is dus nodig, omdat het voorkomt dat de toy naar binnen kan schieten…

Lees ook: “Hoe werkt een buttplug?

Hopelijk helpen de tips van Christine le Duc jullie bij het vinden van jullie anale orgasme. Net zoals bij andere soorten orgasmes zal het eventueel wel wat tijd en geduld kosten. Wij horen graag jullie reacties!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.