Glijmiddel: alles wat je moet weten!

Voordat er glijmiddel was…

Je zou het bijna niet geloven, maar voordat er glijmiddel was, namen mensen olijfolie mee naar de slaapkamer. Sterker nog, dit was niet het enige voedingsmiddel wat mensen als lubricant gebruikten; ook boter en pindaolie werden ingezet. Niet alleen is dit slecht voor een condoom, maar ook voor de gezondheid. Het kan namelijk leiden tot infecties. Dus wil jij dat jouw spannende avond wat soepeler verloopt, gebruik dan ‘gewoon’ glijmiddel! En er valt er nog veel meer over dit glibberige goedje te weten…


Meer plezier

Glijmiddel beïnvloedt de gedeelde ervaring tussen bedpartners. Houd dus rekening met elkaar wanneer je een product uitkiest, zodat het bevorderend werkt voor jullie beiden. Gelukkig is ieder type zowel voor man als vrouw geschikt. Dat is wel zo handig!

Niet alleen voor “seks”

Je gebruikt glijmiddel niet alleen voor penetratie. Zo zijn er varianten met een smaakje die gebruikt kunnen worden voor orale bevrediging, én op siliconenbasis, die kunnen worden gebruikt als massageolie. Iets minder erotisch, maar ook een handig weetje: vrouwen kunnen het middel ook gebruiken voor het inbrengen van een tampon. Misschien niet zo spannend als een vibrator…

Bekijk ook: ‘Masturbatie tips voor vrouwen’


Glijmiddel op waterbasis

Glijmiddel op waterbasis zorgt ervoor dat je soepel kunt vrijen en dat de huid beschermd blijft. Dit middel is niet vet en het plakt ook niet. Daarnaast is het eenvoudig schoon te maken met water. Een nadeel van lubricant op waterbasis is wel dat het iets eerder uitdroogt dan op siliconenbasis, waardoor je meer nodig hebt en wellicht ook tijdens de seks nog wat extra moet aanbrengen. Een groot voordeel, aan de andere kant, is dat het veilig gebruikt kan worden in combinatie met condooms.

Glijmiddel op siliconenbasis

Als je een lubricant zoekt dat niet opdroogt, is glijmiddel op basis van siliconen een aanrader. Siliconen glijmiddel heeft een groter bevochtigingseffect dan lubricant op waterbasis, zodat je tussendoor meestal niet opnieuw wat hoeft aan te brengen. Zo kun je ongestoord genieten, zonder dat de erogene zones droog worden. Dit maakt het goedje natuurlijk ook een stuk zuiniger in gebruik. Nog een voordeel van deze lubricant is dat het de rekbaarheid van de vaginaspieren en de anus kringspier bevorderd!

Anaal glijmiddel

Lubricant voor anale seks moet aan specifieke eisen voldoen. De anus is van nature droog en de kringspier staat gespannen. Dit zorgt ervoor dat penetratie niet alleen ongemakkelijk gaat, zonder de juiste voorzorg kunnen er zelfs scheurtjes ontstaan. Het is dus van noodzaak dat je alleen anaal glijmiddel gebruikt voor anale seks. Dit zorgt dat de anus soepeler wordt en meer uitgerekt kan worden.

Je kunt dit smeermiddel veilig gebruiken in combinatie met condooms. Het is zelfs goed om glijmiddel te gebruiken in combinatie met condooms, omdat dit de kans op het scheuren van een condoom kleiner maakt. Wees dus vooral niet te zuinig!

Glijmiddel met een smaakje

Christine le Duc verkoopt ook glijmiddel met smaak! Dit kan een meer dan prettige aanvulling zijn op orale seks. We hebben allerlei smaken in ons assortiment. Houd je van fris en fruitig? Ga dan bijvoorbeeld voor aardbeien of passievrucht. Of toch op zoek naar zoetigheid? Ga dan bijvoorbeeld voor witte chocoladesmaak. Een toegevoegd smaakje maakt orale seks nóg lekkerder.

Bekijk ook: ‘Zo moet je anaal vingeren’


Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.