Alleen met kerst? Zo overleef je de feestdagen

alleen met kerst

Als we aan de maand december denken, denken we aan gezelligheid en tijd doorbrengen met dierbaren. Zo ook met je partner, maar wat als je vrijgezel bent? Het heeft een heleboel voordelen (hallo, geen planning stress met twee of meer families!) en je kunt gaat en staan waar je wilt. Maar het is ook een gemis. Of je nou al een tijdje single bent, net een break-up hebt gehad of juist je partner bent verloren… dit zijn een aantal tips om de maand door te komen als je alleen bent met kerst.

Het is niet overleven, maar beleven

Zie de feestdagen niet als een periode om doorheen te bikkelen. Dit zijn ook jóúw feestdagen! Doe wat jij leuk vindt en vul het zodanig in dat jij jezelf gelukkig maakt. Ga eropuit, bak een stapel koekjes, omring jezelf met vrienden, bezoek verre familie en kijk slechte kerstfilms op de bank. Beleef kerst zoals alleen jij dat kan.

Dit zijn de voordelen!

Geen gedoe, minder geregel. Geen (schoon)ouders die aan je hoofd zeuren en weer vragen of jullie binnenkort een huis gaan kopen, gaan trouwen of eindelijk toch eens aan hun kleinkinderen gaan denken. Je hebt een financiële bonus, want je hoeft niks voor een partner te halen. Dus koop iets leuks voor jezelf of zet dit geld juist aan de kant voor datgene wat al een hele tijd op je verlanglijstje staat. Je hebt geen extra sociale verplichtingen waar je aan moet voldoen en dit geeft extra tijd om de dingen te doen die JIJ leuk vindt.

Ja, en toch die vervelende vragen…

Je ontkomt er waarschijnlijk toch niet aan, met of zonder partner. Dus bereid je alvast voor! Stel je grootmoeder vraagt of je nou nog steeds single bent, bedenk je dan dat ze het alleen maar goed bedoelt. Beantwoord de vragen met humor en houd het luchtig. Daarnaast is er niks mis mee om je grenzen aan te geven. Vind je het niet fijn dat deze vragen worden gesteld? Geef het vriendelijk aan en richt je op een ander onderwerp. Blijf dicht bij jezelf. Dat is het mooiste cadeau onder de kerstboom voor jezelf 😉

alleen met kerst

Snel op zoek naar een partner?

Wil je tijdens de feestdagen toch lekker op zoek naar een partner, ook al blijft het eerst bij gezellige dates? Zo denken meer mensen erover! Dus je zou altijd kunnen kijken naar een dating app of op zoek kunnen gaan naar events bij jou in de buurt, speciaal georganiseerd voor singles. Ter voorbereiding kun je jezelf verwennen met een nieuwe outfit en spannende lingerie, want je weet maar nooit wie je op zo’n avond ontmoet…

Voel je trouwens vooral niet verplicht om een partner te zoeken. Hoewel het soms niet leuk is om al die gelukkige koppels op straat rond te zien lopen of in cafeetjes te zien borrelen, is dat absoluut niet iets waar je naar móét streven voor de feestdagen. Ga op zoek wanneer jij er klaar voor bent.

Houd het dicht bij jezelf

Is dit de eerste kerst die je sinds tijden alleen bent? Probeer het niet hetzelfde te maken zoals het was met je partner. Tradities die je had met je partner kunnen therapeutisch werken, maar het kan je juist ook verdrietiger maken. Dus creëer vooral ook nieuwe tradities voor jezelf! Probeer nieuwe activiteiten uit, organiseer een kerstdiner met vrienden en familie of ga juist op vakantie. Doe wat jij denkt dat je nodig hebt en herontdek jezelf in deze magische tijd van het jaar.

Hoe vier jij de feestdagen als vrijgezel?

Respond or ask a question

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.