5 redenen om happy single te zijn!

happy single

“En, hoe staat ’t met het liefdesleven?” Ben je alleenstaand, dan krijg je deze vraag vast met regelmaat om de oren. Meestal niet slecht bedoeld. Maar het wil nog weleens voorkomen dat we de positieve kanten van single zijn uit het oog verliezen! Daarom delen we vijf onmisbare voordelen van een vrijgezellig leven. Happy Singles Day 2022!

1. Vrije tijd & ruimte

Wanneer je in een relatie zit, zijn er nou eenmaal bepaalde activiteiten die daarbij horen. Denk aan alle tijd die je samen doormaakt, of dat nou thuis op de bank is of op stap. Laat staan al die drankjes, feestjes en etentjes met je partners vrienden, vriendinnen en schoonfamilie.

Ben je single, dan kun je al die tijd ook aan andere dingen besteden! Bovendien ben je niet gebonden aan je partner, dus kun je gaan en staan waar je maar wilt. Wil je er een paar daagjes tussenuit? Dan hoef je naast je werkgever niemand te consulteren.

2. Zelfontwikkeling

Van die spannende cursus tot die backpackreis die je altijd nog wilde maken; denk eens aan alle dingen die je zou moeten laten schieten omdat jullie samen op vakantie gaan, omdat jullie jubileum eraan komt of omdat het simpelweg ten koste gaat van de momenten dat jullie écht even met z’n tweetjes zijn.

Relaties vergen nogal wat commitment en de kans dat je afhankelijk van elkaar wordt is groot. Maar er is zoveel te zien en te beleven in de wereld! Als single kun je daar volledig gebruik van maken en je blijven ontwikkelen. Zo leer je niet alleen op eigen benen te staan, maar leef je ook jouw eigen authentieke leven.

3. Geen drama

Als er iets is wat je als vrijgezel niet hoeft te missen, is het wel drama! Wanneer je constant in elkaars bijzijn bent, kunnen de meest kleine gewoontes in gedrag voor irritatie gaan zorgen. En reken maar dat die irritaties zich opstapelen tot er een onbenullige ruzie uitbreekt.

En wat dacht je van de botsingen die voortkomen uit jaloezie of overbezorgdheid? Van je partner die niet wil dat je zo laat nog met je vrienden naar de club gaat, tot je zorgen maken dat die vriendin van een vriend niet jouw partner probeert te veroveren.

singles week

4. Single & ready to mingle

Zonder partner kun je op seksuele ontdekkingsreis! Gaat je voorkeur uit naar scharrelen, casual seks en/of masturbatie in plaats van een vaste partner, dan is daar helemaal niks mis mee. Zo heb je juist de mogelijkheid om te experimenteren en om voorkeuren, kinks en fetisjen te verkennen.

Heb je stiekem weleens de fantasie gehad om het met meer dan één partner te proberen? Of denk je wel eens na over seks met een ander type (of geslacht) dan waar je gebruikelijk voor gaat? Ben je eigenlijk een stuk dominanter, of juist onderdaniger dan je dacht? Dan is dit jouw kans om die kant van jezelf verder te ontdekken.

5. Niks hoeven delen

En last but not least: als vrijgezel hoef je natuurlijk ook niks te delen! Rol van de ene kant naar de ander in dat heerlijk ruime bed, en spaar of besteed alleen het geld waar jij toe bereid bent. Oh, én er is niemand die de frietjes van je bord steelt. Wat wil een mens nog meer?

Zoals je ziet zijn er tal van redenen om ervoor te kiezen om “alleen” door het leven te gaan. Dus laat je niet gek maken door opdringerige vrienden, familie of hetgeen wat zogenaamd “normaal” is. Dat jij gelukkig bent is het enige dat telt. Geniet ervan!

Respond or ask a question

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.