Kink Day: onze tips voor kinky seks

kinky seks

Eeuwenlang experimenteren we al met kink, maar het is vooral sinds Fifty Shades of Grey dat kinky seks écht in de spotlight staat. Ben jij nieuwsgierig naar kink en wil je er iets meer over te weten komen? Dan ben je bij dit artikel op het juiste adres!

Wat is kinky seks?

Fifty Shades of Grey is misschien niet de beste representatie als we het hebben over kink, maar het heeft voor een heleboel mensen deuren geopend voor zelfontdekking. Al is het enkel het lezen van het boek of het kijken van de film. Maar wat is kink eigenlijk precies?

Kink is alles wat buiten ‘maatschappelijk geaccepteerde’ seks valt. Onder deze ‘vanille seks’ valt bijvoorbeeld: sensuele aanrakingen, zoenen, vaginale penetratie, masturbatie en orale seks. En weet dat het helemaal oké is als dit genoeg voor jou is.

Het is heel normaal om een kink te hebben. Hoe zich dit uit verschilt van persoon tot persoon. Wat voor jou ongewoon klinkt, kan voor de ander heel normaal zijn. Een aantal categorieën waar je aan kunt denken zijn BDSM, fantasieën, rollenspellen, fetisjen, voyeurisme, exhibitionisme en groepsseks.

Dat je een kink hebt, wil niet per se zeggen dat je deze ook uitvoert. Sommige mensen kijken het bijvoorbeeld alleen door middel van porno of fantaseren erover.

Is kinky seks gezond?

Als je samen met je partner op een gezonde manier kinks toepast op jullie seksleven, kan dat een positief effect hebben op je mentale gezondheid. Het is en blijft namelijk een manier om jezelf te ontdekken en in je kracht te staan.

Uit studies is ook gebleken dat zowel dominante als onderdanige partners extraverter, meer open voor nieuwe ervaringen, minder neurotisch én minder gevoelig voor afwijzing werden door een kink als BDSM te beoefenen.

Hoe houd je het gezond?

De beste manier om kinks op een gezonde manier te beoefenen is door met elkaar te (blijven) communiceren. Zijn jullie grenzen nog hetzelfde of zijn ze veranderd en moeten jullie sessies hierop aangepast worden? Dit wordt ook wel aangegeven met een soft of hard limit.

  • Soft limit: Hier ben ik nieuwsgierig naar, maar ik wil het nog niet doen.
  • Hard limit: Dit wil ik absoluut niet.

Wederzijdse instemming en consent spelen een enorme factor in het gezond, veilig en respectvol houden van kinky seks. Zo kunnen jullie het vertrouwen onderling bewaren en jullie sexy momenten het fijnst beleven.

Onze tips voor kinky seks

#1. Lees je in

Heb je een eigen kink ontdekt? Of ben je nieuwsgierig of een kink voor jou is? Doe dan vooraf wat research; lees je in over het onderwerp zodat je dit zo veilig mogelijk uit kunt voeren. Als je bijvoorbeeld wilt beginnen met spanken of gespankt wilt worden, onderzoek dan welke lichaamsdelen zich hier het beste voor lenen en welke je beter over kunt slaan.

#2. Consent, consent en nog meer consent

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: consent is ontzettend belangrijk. Zorg dat jullie allebei instemmen met de kinky activiteiten die jullie willen uitvoeren. Als je twijfelt, spreek dit uit en pas jullie sessie waar nodig aan zodat je je comfortabel voelt.

Voordat je met een (nieuwe) partner op dit spannende avontuur gaat, zorg ook dat jullie je soft en hard limits doornemen. Wat zijn jullie wensen, maar ook jullie grenzen tijdens kinky seks? Als jullie op één lijn staan, zul je zien dat (kinky) seks alleen maar intenser wordt als je je compleet over kunt geven.

#3. Safe words

Grenzen kunnen onbedoeld overschreden worden. Daarvoor zijn er safe words, of ook wel stopwoorden, in het leven gebracht om tijdens een kinky sessie aan te kunnen geven dat een grens (bijna) wordt overschreden. In de ideale situatie hoef je deze niet te gebruiken, maar het is fijn om dit achter de hand te hebben.

Het wordt aangeraden om een woord te kiezen die je tijdens een kinky sessie écht niet zult horen. Zo kun je denken aan ‘ananas’, maar een aanrader is en blijft toch het stoplicht systeem:

  • Groen: ga door; ik vind het fijn wat je doet.
  • Oranje: pauze; ga voorzichtig te werk.
  • Rood: stop.

#4. Communicatie

Er bestaat niet zoiets als ‘te kinky’, zolang je er maar goed over communiceert met je partner. De basis van prettige seks is simpelweg communicatie. Net als wat eerder in het artikel is benoemd, is open en eerlijke communicatie ook de manier om jullie kinky sessies gezond te houden.

Dit omvat dus ook het delen van soft- en hard limits en stopwoorden. Een kinky spel met goede communicatie leidt tot meer zelfvertrouwen, waardoor jullie minder bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Vergeet ook niet na jullie sessie te communiceren. Wat ging goed en wat zou de volgende keer beter kunnen?

#5. Fantasieën en rollenspel

Zet jezelf in de schoenen van iemand anders of doe alsof je elkaar voor het eerst ontmoet. Maak samen jullie fantasieën waar en wie weet wordt het nog veel spannender dan je in gedachten had! Draag als extra verrassing sexy lingerie of een fun kostuum.

 

#6. Aftercare

Een kinky sessie kan best intens en uitputtend zijn, zowel op fysiek als psychologisch vlak. Het is belangrijk om de tijd te nemen om te ontspannen en te herstellen. Dit ziet er voor iedereen anders uit. Het kan dus zijn dat je voor jezelf moet ontdekken wat voor jou het prettigst werkt. Communiceer met je partner wat je wel en niet fijn zou vinden na een spannende vrijpartij. Of dat nu een lekkere massage is, of juist ruimte voor jezelf.

#7. Love toys & props

Wil je beginnen met bijvoorbeeld spanking of bondage, maar weet je nog niet zeker of het voor jou is? Gebruik eerst alleen je hand om te spanken. Gebruik een stropdas om iemand vast te binden of een theedoek om het zicht te ontnemen. Wanneer jullie er zeker van zijn wat jullie wel en niet fijn vinden, kunnen jullie kinky toys in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een zweepje, blinddoek of bondagetouw.

 

 

Welke tip ga jij uitproberen? Deel het met ons in de comments!

Respond or ask a question

Geef een reactie

Your email address will not be published.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Are you going to follow us?

This site is registered on wpml.org as a development site.